RHMZ upozorava na nove pljuskove sa grmljavinom: Pašće kiše koliko padne za mesec dana

Najniža temperatura danas biće od 16 do 20 stepeni, a najviša 23 do 27

  • 0
kisa, nevreme, VREME vremenska PROGNOZA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na području Srema i Bačke očekuju se kiše i pljuskovi.

"Na područu Bačke i Srema očekuje se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Mestimično se očekuju i obilnije padavine sa količinom od 20 do 40 milimetara, lokalno i više, za kratak vremenski period", Navedneo je u hitnom upozorenju RHMZ za ovo pre podne.

Ta količina kiše obično je mesečni prosek padavina za pojedine mesece. Što se tiče avgusta, u pitanju je skoro duplo veća količna padavina u odnosu na ceo mesec.

RHMZ upozorava i da će na području Vojvodine, Timočke krajine, kao i na zapadu i jugozapadu zemlje, biti biti mestimične kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Najniža temperatura danas biće od 16 do 20 stepeni, a najviša 23 do 27. Vetar će biti slab do umeren zapadni i severozapadni.

U Beogradu će biti oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom povremeno. Temperatura će biti od oko 19 do oko 25 stepeni. Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA