Proglašena vanredna situacija u 7 kuršumlijskih sela: Obilne padavine uništile puteve

Proglašena je vanredna situacija na području 7 mesnih zajednica - u Barlovu, Pepeljevcu, Mačkovcu, Markoviću, Žuču, Merdaru i Prolomu

  • 0
Kuršumlija panorama Foto: Shutterstock

Zbog čestih i obilnih padavina koje su u više navrata prethodnih mesec dana zahvatile lokalno pojedina mesta kuršumlijske opštine, pri čemu je nastala šteta posebno na putnoj infrastrukturi, na predlog lokalnog Štaba proglašena je vanredna situacija na području 7 mesnih zajednica - u Barlovu, Pepeljevcu, Mačkovcu, Markoviću, Žuču, Merdaru i u Prolomu, navode Južne vesti.

Predsednik Opštine Vojimir Čarapić kaže da je bilo neophodno uvesti vanrednu situaciju kako bi se stavila na raspolaganje sva raspoloživa sredstva i kapaciteti da se saniraju posledice nastale tokom nepogoda u prethodnom periodu.

- Vanredna situacija se proglašava zbog elementarne nepogode izazvane obilnim kišnim padavinama, ali i efikasnog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja. Naročito je oštećena putna infrastruktura, pa je bilo neophodno uvesti vanrednu situaciju kako bi se što pre uradila neohodna sanacija trenutnog stanja i sprečilo dalje pogoršanje na ugroženim područjima - rekao je Čarapić.

Dodaje da je Štab doneo odluku i na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na ugroženom području.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA