≫ 

300 rekreativaca učestvovalo na "Biciklijadi kroz Mačvu": Živopisno prelivanja boja bogate

Osim promocije biciklizma i zdravog života, organizatori "Biciklijade kroz Mačvu" su osmislili i zabavne sadržaje za najmlađe učesnike

  • 0
Biciklijada, biciklijada kroz Mačvu, Foto: D. Grujić

Oko 300 rekreativaca učestvovalo je na tradicionalnoj "Biciklijadi kroz Mačvu". Oni su, uz polučasovnu pauzu, kružnu rutu od Bogatića preko nekoliko sela svojim dvotočkašima savladali za tri i po sata.

- I ove godine smo sa ove manifestacije poslali snažne poruke promocije zdravlja i lepota naše Mačve. Učestvovali su rekreativci svih uzrasta, od 2,5 godine koliko ima najmlađi do 77 - godišnjeg veterana, učestvovale su i cele porodice - kaže Aleksandar Firaunović, rukovodilac Ekološko-edukativnog centra koji je organizovao biciklijadu.

Započeta pre sedam godina kao neformlana vožnja biciklom pored Drine "Biciklijada kroz Mačvu" je prerasla u regionalnu manifestaciju u kojoj učestvuju i rekreativci iz susednih gradova.

- Lagana vožnja na dva točka, nekoliko sati na čistom vazduhu, živopisno prelivanja boja bogate Mačve. Takva lepota ne može da se zamisli, mora da se doživi - puna je utisaka Slavica iz Šapca.

Pored nekoliko mališana koji su u pratnji roditelja u vožnju krenuli na svojim biciklićima, petogodišnji Andrej i trogodišnja Dunja su u vožnji krenuli sa majkom Dajanom uživajući zavaljeni u prikolici.

- Vožnja im je prijala, usput su malo i dremnuli, pa ručali pošto su ogladneli, ali smo izdržali svih 30 kilometara - ponosna je majka Dajana.

Osim promocije biciklizma i zdravog života, organizatori "Biciklijade kroz Mačvu" su osmislili i zabavne sadržaje za najmlađe učesnike.

Oni su se nadmetali u spretnsti na poligonu, brzoj i sporoj vožnji između čunjeva, najbolji su dobili pehare, a dvoje među njima se kući vratilo sa najvrednijom nagadom - novim trkačkim biciklom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA