≫ 

Sećate se Miloša koji je u frižideru imao samo džanerike? Sreća se osmehnula mladiću, više neće biti gladan

- Miloš neće više biti gladan, pokrenuti su pregovori oko primanja koja će dobijati - kaže Deajn

  • 6
Miloš Lukić Kuršumlija Kolaž Foto-montaža: Dejan Marković Milošević

Miloš Lukić iz Kuršumlije, mladić čija je tragična priča pogodila ljude koji su je čuli, danas uživa u svom novom domu, domu dostojnom čoveka.

Naime, Miloš je, posle apela humanitarca Dejana Markovića Miloševića, koji je ovog mladića prepuštenog samom sebi obišao i pomogao mu, dobio pomoć sa svih strana i sada ima topao dom, ali i pun frižider.

Danas njegova kuća izgleda neprepoznatljivo zahvaljujući Dejanu, ali i drugim humanim ljudima koji su pomogli da Miloš živi drugim, sada mnogo lepšim životom. Sredstva za renoviranje njegove kuće su prikupljena, a dobio je i potpuno nov nameštaj.

- Samo pre nekih mesec ipo dana, kada sam čuo za Milošev problem i došao, zaplakao sam. On stvarno nije jeo ništa 5 dana, a pre toga je možda jeo jednom dnevno mesecima unazad. Zatekao sam u starom frižideru samo džanerike. Zahvaljujući ljudima širom Srbije i sveta sređena je kuća, urađeno je kupatilo, kupljene su nove stvari, a čeka se i kuhinja - priča Dejan.

On naglašava da je od svega najbitnije to što Miloš neće više biti gladan i da su pokrenuti pregovori oko primanja koja će dobijati.

Podsetimo, ovog mladića zadesila je veoma teška sudbina, a tragedije i ružni događaji u njegovom životu nizali su se jedni za drugim. Miloš je izbegao sa roditeljima sa Kosova i Metohije 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja, u Kuršumliju. Posle strahota rata, doživeo je još jednu tragediju - gubitak oca.

Ni tu nije bio kraj Miloševim patnjama - njegova majka je, usled psihičkog oboljenja, dodeljena hraniteljskoj porodici. I tada je ostao sam - radno onesposobljen, bez ikakvih primanja.

Patnje Miloša Lukića počele su 1999. godine kada je sa roditeljima izbegao sa Kosova i Metohije u mesto Točane u Kuršumliji.

Otac mu je bio učesnik rata i od njegovih primanja koja su iznosila oko 17.000 dinara izdržavana je cela porodica. Posle smrti oca 2012. godine ostaje da živi sa majkom koja je nastavila da prima očevu penziju, ali se ona pre šest godina našla na putu bolesti zbog koja ju je uzela pod svoje.

Naime, ona je usled psihičkog oboljenja dodeljena hraniteljskoj porodici posle čega Miloš ostaje sam u trošnoj kući u kojoj ne postoje uslovi dostojni čoveka. U kući nije imao ni vode, ni kupatila. A u frižideru samo džanerike.

Video: Mali Dragoslav dobio kuću: Njegova priča ujedinila ljude, pomogli mu da najzad spava u toploj sobi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    7. septembar 2022 | 21:39

    Dejan Marković i Tamara Misirlić da se makar odlikuju od strane države, jer rade posao koji državni organi neće.

  • Мира

    8. septembar 2022 | 05:31

    Lepooo je sto su organizovali akciju, i Tamari koja vodi akcije u Srbiji, ali je tuzno i ruzno od socijalne politike koja treba da radi svoj posao.

  • Gm

    7. septembar 2022 | 21:44

    Dzenarike, sljive. Barem je tako kod nas u Sumadiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA