Borivoja kod Nove Varoši napalo pet pasa lutalica, izujedali ga po celom telu: Više se bojimo njih nego vukova

Borivojev slučaj nije usamljen. Psi lutalice nedavno su napali i njegovu komšinicu

  • 4
Borivoje ćirović, psi lutalice Foto: Rina.rs

Čopor pasa lutalica u novovaroškom selu Kućani, napao je Borivoja Ćirovića ispred porodične kuće, gde su mu tom prilikom zadali pet rana u predelu nogu, butine, rebara i ruke.

- Ranom zorom poranio sam da pre sunca dovučem seno za svoju stoku. Kada sam krenuo da izađem iz kuće vidim mog psa kako se bori sa celim čoporom, njih je bilo pet. Počeo sam da vičem a oni su krenuli i na mene, i tako mi zadali pet velikih rana. Prvo su me ujeli za noge, a zatim su krenuli da skaču na glavu, sva sreća pa sam dohvatio neku motku i uspeo da se izborim - kazao je za RINU, ovaj vremešni novovarošanin Borivoje Ćirović.

Uspeo je da na telefon pozove zeta koji ga je hitno transpotovao u bolnicu zbog zadobijenih povreda. Na opservaciji mu je dijagnostikovana teška povreda tetiva.

- Zbog povreda ne mogu lako uzbrdo da se krećem i obavljam poslove koje imam na selu. Ovo nije jedini slučaj, nedavno su napali i komšinicu Stoju, koja i dan danas ide na previjanja zadobijenih rana. Nažalost mi smo ovde usamljeni i nemamo kome da se žalimo, da nas spase ove muke - zaključio je Ćirović.

Pojava pasa lutalica u najudaljenjijim krajevima zabrinula je meštane Nove Varoši, pa sa strepnjom brinu za sebe i svoje ukućane.

- Toga ima koliko hoćete kod nas, dolaze u napuštene objekte i laju po celu noć, više se plašimo njih nego vukova, ulivaju strah u kosti svaki dan. Ima dosta dece koja kreće u školu a mi moramo da ih pratimo u stopu - kažu meštani ovog kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    8. septembar 2022 | 13:56

    Mestani da ostavljaju hranu blizu tih napustenih objekata, napadaju jer su gladni, zedni, ostavljeni, maltretirani...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA