Psi se ne pare, nego im se po jedna zadnja noga prepliće: Odgovorio izdavač čiji je udžbenik zbunio roditelje

U odgovoru za Telegraf, izdavač do tančina objašnjava o čemu je reč i dovodi u pitanje percepciju onih koji to vide drugačije

  • 13
Udžbenik likovnog za prvi razred Foto: Telegraf.rs

Izdavač "Eduka" oglasio se povodom slike u udžbeniku iz likovnog za prvake, čija je fotografija na kojoj se dva psa navodno pare, uznemirila pojedine roditelje.

U odgovoru za Telegraf, izdavač do tančina objašnjava o čemu je reč i dovodi u pitanje percepciju onih koji to vide drugačije.

Na početku odgovora pišu da je autorka udžbenika nažalost pokojna i da će uredništvo odgovoriti umesto nje. Odgovor vam prenosimo u celosti:

"U pitanju je fotografija jednog od klasika fotografije HH veka, Eliota Ervita. Poznat kao majstor spontane ulične fotografije, ovaj je fotograf često fotografisao decu i pse.

Fotografija je nastala u Pitsburgu 1951. godine, i u toj seriji umetnik beleži ulični život grada u posleratnoj transformaciji. Među fotografijama ima dosta portreta dece.

Na pomenutoj fotografiji devojčica posmatra dva psa, koja stoje jedan pored drugog, pozicionirani tako da im se po jedna zadnja noga prepliće. Nalazimo da je nemoguće, ukoliko nemate neki poremećaj percepcije, videti na ovoj fotografiji dva psa u činu parenja.

Dakle ta dva psa na fotografiji se izvesno ne pare, niti se išta slično pominje u bilo kom opisu te fotografije ili celokupnog umetnikovog rada, što se može istražiti i u radovima o ovoj umetnikovoj seriji.

Verujemo da se na internetu može naći fotografija u većoj rezoluciji – pa se možete i sami uveriti."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. septembar 2022 | 16:04

    Da je neka fotka orgijanja iz zadruge ili kad ucesnik ucesnici puca samar, udara je u glavu i sl, to bi bilo prikladnije danas.

  • 1111

    16. septembar 2022 | 17:36

    Moze izdavac da prica onima koji nisu cuvali pse da ovo nije parenje. Vidi kako je otegao jezik i podigao kicmu na gore.

  • Kele

    16. septembar 2022 | 17:33

    AKO JE ZA UTEHU,OVO SU BUDUCI TATA I MAMA,A NE RODITELJ 1 I 2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA