Dragi Marković iz Donjeg Bunibroda muči muku već 30 godina: Kako padne kiša, ispred kuće mu se stvori jezero

Ulica Marka Kraljevića u selu Gornji Bunibrod kod Leskovca asfaltirana je davne 1970. godine iz sredstava “mesnog samodprinosa”, čemu se u to vreme radovalo i mlado i staro, ali vremenom asflat je ispucao pa se ispred doma porodice Marković stvara malo jezerce zbog kojeg ne mogu iz kuće.

  • 0
Gornji Bunibrod Foto: Ustupljene fotografije

Problem se javio pre tridesetak godina kada je već porozni asfalt ulegao na jednu stranu, stvarajući kosinu, s nižim delom prema dvorištu Dragi Markovića.

- Toliko je ulegao i iskrivio se da pri najmanjoj kiši stvori malo jezero zbog kojeg ne možemo da izađemo iz kuće. Možda je nekome ovo smešno jer se i u samom Leskovcu pri pljuskovima koji ih je bilo ovih dana pune ulice, ali sa tih ulica voda brzo ode, a naša ostaje sve dok je sunce ne natera da ispari - žali se Marković, piše Jugmedia.

Gornji Bunibrod Foto: Ustupljene fotografije

Ranije je to jezero punilo dvorište Markovića, pa su oni nabacali zemlju na ulaz i sada voda ostaje tamo gde se utkotvila i po mesec dana.

- Žalili smo se komunalnoj inspekciji, žalili smo se braći što drže hotel i restoran “Bavka” (Srđan i Bratislav Stojanović p.n.), jer su oni u vlasti, ali su svi obećavali i niko nije pomogao - priča domaćin tročlane porodice.

Prema njegovim rečima, problem je rešiv na taj način što bi se iskopao kanal od nekih 50 do 60 metara kojim bi se voda I “jezera” odvela u kanal “Bare”. Dragi Marković kaže da bi on to sam učinio, no da su prepreke su kanalazacione cevi i komšije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA