Na stotine Ruskinja hrli u Srbiju, jednu grupu zasule pitanjima: "Internat za plemkinje krenuo u pohod"

Mnogi u šali komentarišu da je "internat za plemkinje krenuo u pohod", aludirajući na popularnu rusku seriju "Internat za plemićke kćeri"

  • 55
Ruskinje hrle u Srbiju Foto: Marko Jovanović, Telegram

Otkako je predsednik Rusije Vladimir Putin 21. septembra naredio mobilizaciju, mnogo je Rusa koji su odmah spakovali kofere i nisu ni pitali za cenu karte da napuste zemlju.

Veliki broj njih stigao je u Beograd direktnim letovima iz Rusije.

Ipak, ono što se dešava na popularnoj ruskoj Telegram grupi koja se bavi preseljenjem u Srbiju, pravo je iznenađenje. Broj članova je za samo 2 dana porastao za skoro 1000, a ako je očekivano da to budu muškarci - vojni obveznici, dešava se suprotno, jer, umesto njih su Ruskinje te koje hrle ka Srbiji u novom talasu emigracije i učlanjuju se u grupu da saznaju što više informacija o našoj zemlji.

Tako je jedan korisnik napisao kako su se nekad radovali što će uskoro imati 7000 članova, a da "ovim tempom ni 8000 nije daleko".

I starim članovima ove grupe je to čudno, pa neki u šali komentarišu da je "internat za plemkinje krenuo u pohod", aludirajući na popularnu rusku seriju "Internat za plemićke kćeri".

Talas ruske emigracije inače traje od februara i početka invazije na Ukrajinu, ali je sada dobio novi zamah kada je predsednik Rusije naredio prvu mobilizaciju još od Drugog svetskog rata.

Iako Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da se već prvog dana javilo 10.000 dobrovoljaca, ima i onih koji napuštaju zemlju, jer ne žele da učestvuju u ratu. Neki ruski državljani zaputili su se u Beograd, koji je od februara, uz Istanbul, jedina neprekinuta vazdušna veza Rusije sa Evropom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    23. septembar 2022 | 17:39

    Dobro dosli . Samo da nam vise ne dolaze Avganistanci.

  • Саша

    23. septembar 2022 | 19:29

    Криво ми је што ћу ово написати,али Рускиње су сан снова по изгледу и понашању у односу на наше уображене и надмене женске. Био тамо ,видео и уверио се.

  • Branislav

    23. septembar 2022 | 19:57

    Neka ih dodje sto vise. Sve su dobrodosle. Da se zene Srbi, da bude dece, veselja i slavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA