≫ 

Aleksandar i njegova majka žive u oronuloj kući: "Lepim najlone zbog kiše, kupamo se u koritu i lavoru"

Aleksandra i njegova majka Lucija, žive u krajnje nehumanim uslovim

  • 9
Aleksandra i majka Lucija Foto: Telegraf.rs

- Dok se neko kupa u koritu, onaj drugi mora da ide napolje - kaže Aleksandar.

Aleksandar Babić (21) i njegova majka Lucija Puškarić (55) žive u staroj oronuloj kući, koja je sve, samo nije dostojna normalnog i pristojnog života. Nadomak Rume, tačnije u mestu Hrtkovci, majka i sin se bore svakodnevno za bolji život. 

- Majka je razvedena, živimo jako teško. Ja sam sada završio školovanje, završio sam višu ugostiteljsku za konobara, i počeo sam da radim ovde u školi sa decom ometenom u razvoju - počinje Aleksandar za Telegraf.rs

Aleksandra ima i brata, ali kako kaže, on i pored volje ne može da živi sa njima, upravo zbog teških uslova. 

- Brat je ostao kod oca, ovde ne može nikako da se snađe. Mi živimo od mamine invalidske penzije koja iznosi 16.000 dinara. Dok platimo sve troškove, nema ne ostane ništa.

Aleksandrova majka ima operisana oba kuka, problem sa štitnom žlezdon, ali i čirom na dvanaestopalačnom crevu.

- Ja sam na svu sreću zdrav, ali ona nije. Njeni lekovi koštaju oko 5.000 dinara, ali neretko se odluči da ih ne popije, ili pije na dva dana kako bi joj duže trajali, i ostala neka crkavica više da imamo za hleb. Ja sam počeo da radim, ali su ta primanja jako mala, imam veliku želju da postanem policajac, prijavio sam se za to i sada čekam.

Pored njihove male i oronule kuiće, u kojoj sve duva i ništa nije funkcionalno, imaju započetu kuću, koja nikada nije završena.

- Mi pored kuće u kojoj živimo imamo započetu malu kuću, ali je nisu završili. Nama je tu kuću počeo da gradi predsednik opštine, ali je nažalost dao otkaz i to je tako ostalo. Ta kuće je po planu imala 55 kvadrata, ali je misteriozno sve nestalo i nama je izgrađeno 30. To vam je jedna soba, i malo kupatilo, ali barem ne prokišnjava - kaže Aleksandar.

"Stavljam najlon, ali opet prokišnjava"

- Kuća u kojoj smo je jako mala, imamo dve sobe i nemamo kupatilo. U jednoj sobi sedimo, jedemo i spremamo hranu, a u drugoj spavamo, ali on je u lošem stanju jer prokišnjava. Stavljao sma najlon kako bih malo zaštitio unutrašnjost, ali nije pomoglo. Najgore je kada se kupamo, moramo da ugrejemo vodu, a onda se kupamo u koritu i lavor. Dok se mama kupa, ja idem i šetam ili radim nešto napolju, to je muka, posebno zimi.

Kako i sam kaže, stanje je teško, a ide zima. Drva imaju samo za pola zime, tačnije šest metara a za ostatak ne zanju šta će. Ističe da mu je najbitnije da mu se pomogne oko sređivanja te male kuće, kako bi imali pristojan život, i kako bi se brat vratio kod njih jer to i želi, ne smao on, nego svi.

Ukoliko želite da pomognete Aleksandru i Luciji, možete ih kontaktirati na broj telefona: 063/1969818 ili uplatom na broj računa: 265-0000006210825 - 68

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gola Istina

    8. oktobar 2022 | 14:17

    Pred Novu Godinu idem u prodavnicu da kupim jedan Pepsi meni i bratu, i ulaze njih 10 omladinaca i omladinki, godina poput nladica sa slike, ne biraju samo uzimaju alkohol ne pitaju za cenu, devojke su toliko bile krestave glava me vec zabolela, izlazim oni utovaraju u gepek od kola, ne zna se koja su kola skuplja, 5 komada, garderoba takodje, a pvaj momak se kupa u lavoru. Citam danas mladi ce dobiti po 5000 , znaci ista su kategorija ovi iz prodavnice i on sto zivi u oronuloj kuci. Taj sto je odlucio da bude 5000 treba bolje te pare da raporedjuje i da daje onome kome treba, uvek ce biti dve strane Srbije ona koja ima i koja se smeje onoj koja nema.

  • Vodolijax

    8. oktobar 2022 | 14:49

    Znam ih iz viđenja.....dečko je jedno vreme radio u Idei.......žena ima 55 a izgleda mnogo starije.....verovatno od lepog života.

  • milan

    8. oktobar 2022 | 15:40

    Ma hajde molim te, još i vama da zidamo kući, dečko mlad i ima završenu školu, mogao je celo leto da radi u ugostiteljstvu kao konobar od hrvatske do Crne Gore, a ne da ide linijom manjeg otpora i radi tamo gde nema nikakvu platu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA