≫ 

Baka Milka iz Despotovca puni 91 godinu: Sa suprugom živela od stočarstva a kaže da je najbogatija na svetu

Baka Milka je naširoko poznata po "Resavskom maslu" koje pravi

  • 1
Milka Milutinović, Strmosten Foto: MEDIA PS

Starica Milka Milutinović iz Strmostena, rođena je 1931. godine, a 5. novembra ući će desetu deceniju života. Starica koja je poznata po receptu za čuveno "Resavsko makalo" koji su prenele sve srpske novine preuzevši ga iz poznatog magazina "Opanak" i danas je krepka i raspoložena za razgovor.

Priča o periodu svog života koji ona smatra najepšim kada je živela podno Beljanice sa svojim mužem Milanom, piše Media PS.

Živela je na obali rečice Debeli potok kojom je tekla čista kao suza izvorska voda, u ambijentu koji je plenio svojom lepotom sa kućicom u moravskom stilu okruženom stoletnim bukovim stablima. Iznad kuće gde je živela uzdizala se prelepa Beljanica koja kao da je u zagrljaju čuvala livade i polja ispod sebe.

Na livadama su pasla stada ovaca i krupne stoke od kojih su starica i njen suprug živeli, podižući svoju decu.

Stočarstvo im je bilo osnovna delatnost od koje su živeli praveći istovremeno resavski sir i čuveno "Resavsko makalo", po kojem je starica Milka i poznata.

Doživela je starica Milka da pored svoje dece dočeka unučiće, paraunučiće i čukununučad. Njena radost zbog toga je neizmerna, kao što kaže "ona je najbogatija na svetu i njeno srce je ispunjeno do kraja".

U Srbiji je u 2021. godini, bilo ukupno 2.938 osoba starih 100 i više godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srećko

    23. oktobar 2022 | 09:58

    U Srbiji je bilo toliko starih, zato mlade ne možemo zbog zagadjenosti da odbrani o od karcinoma deca su sve više obolela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA