Zabranjena upotreba nekoliko visećih mostova na Zapadnoj Moravi: Najnovije rešenje Građevinske inspekcije

Jedan viseći most u Ovčar Banji srušio se 13. oktobra kada su dve osobe iz Zvornika poginule i deset povređeno

  • 0
Ovčar Banja, Srušeni most Foto: Nikola Tomić

Građevinska inspekcija u Čačku donela je dopunsko rešenje o zabrani upotrebe nekoliko visećih mostova preko Zapadne Morave, u okolini tog grada, jer nisu bezbedni.

Ispred visećih mostova, od Pakovraća do Ovčar Banje, postavljene su fizičke prepreke i velike table na kojima je ispisano obaveštenje o zabrani korišćenja mostova za prelaz preko reke, prenosi Beta.

Jedan viseći most u Ovčar Banji srušio se 13. oktobra kada su dve osobe iz Zvornika poginule i deset povređeno.

Kada je grupa turista iz Zvornika krenula preko visećeg mosta u Ovčar Banji, nije stajalo nikakvo obaveštenje o zabrani upotrebe tog mosta.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je posle te nesreće da je građevinska inspekcija 5. oktobra zabranila upotrebu mosta u Ovčar Banji, a da je rešenje o zabrani stiglo u JKP "Gradac" osam dana kasnije, dva sata posle rušenja mosta. Viseći most na Zapadnoj Moravi, inače, sagrađen je šezdesetih godina prošlog veka, i to u organizaciji nekoliko meštana Banje i Čačana.

Međutim, most nikada nije dobio upotrebnu dozvolu od nadležnih, i rešenjem građevinskog inspektora pre nekoliko godina stavljen je van upotrebe.

Na mostu se u više navrata u prošlosti nalazila tabla sa upozorenjem da na njemu ne bi trebalo da bude više od pet osoba, kao i da nije bezbedan.

Upozorenja su, međutim, uvek bivala uklonjena od strane nepoznatih osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA