≫ 

Vaspitno disciplinski postupak zbog sukoba dva učenika u leskovačkoj osnovnoj školi

Reagovalo je i Ministartsvo prosvete koje je tražilo izveštaj o ovom slučaju

  • 1
Maltretiranje, tuča, dečak, dete, pesnica Foto-ilustracija: Shutterstock

Tim za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanjai zanemarivanja pri OŠ „Vasa Pelagić“ u Leskovcu doneo je danas odluku o pokretanju vaspitno-disciplinskog postupka zbog incidenta koji se dogodio u odeljenju po zatvršetku časa veronauke.

Ovaj incident dogodio se 28. oktobra pri kraju druge smene, a majka jednog od dečaka javila je medijima da je njen sin pretučen od strane vršnjaka, te da slučaj prijavila policiji i da mališan tvrdi, navodno, petogodišnje "psihičko i socijalno nasilje".

Reagovalo je i Ministartsvo prosvete koje je tražilo izveštaj o ovom slučaju.

- Posle jutrošnjeg razgovora s učenicima,  u prisustvu razredne starešine i nastavnice veronauke, razgovarali smo sa svim učenicima i potvrđena je priča nastavnice da su se dva dečaka sukobila. Toliko su se čvrsto uhvatili i pri tom jedan drugog ogrebali, a ostali su s nastavnicom prišli da ih razdvoje. Dakle, nije bilo masovne tuče - priča za Jugmediu direktor škole Aleksandar Cincar-Janković.

Tu su, objašnjava dalje, elementi za prvi nivo nasilja, ali s obzirom da su bile i ogrebetine i da je dečak, čija se majka javila i Jugmedii, bio kod lekara, odlučeno je da se povede vaspitno-disciplinski postupak.

- Na taj način će se utvrđivati dodatno činjenice. Deca će dati izjavu u prisustvu roditelja, kao i nastavnica i razredna starešina - dodaje.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnju majke da njen sin trpi pet godina vršnjačko nasilje, direktor odgovara da je Tim konstatovao da dečak nije trpeo nikakvo fizičko nasilje, da nije bio izopšten i da je veoma dobar učenik, te da je bio u svim školskim timovima.

- Bilo je nekoliko verbalnih rasprava, ali nikad fizičkog i uvek je učetiljica intervenisala - tvrdi direktor Cincar-Janković.

Video: Snimak sigurnosnih kamera: Pozadina incidenta u OŠ u Mladenovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    31. oktobar 2022 | 19:36

    Mlado drvo se savija i oblikuje dok je mlado ,tako tu nema dvojbe ,u samo korenu treba zlo saseci ,naravno kazniti onoga ko pokazuje agresivnost i bahatost,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA