≫ 

Svetlana videla Aleksandra na TV-u, pa otišla kod njega: Danas su srećni, imaju dete i žive na selu

- Ona je došla u Pirot bez grama šminke. Tu smo se sreli, pričali i to je bilo to - kaže kustos

  • 8
Aleksandar i Svetlana Manić Printscreen: YouTube/RTS Sasvim prirodno - Zvanični kanal

Aleksandar Manić (38) iz okoline Pirota upoznao je svoju suprugu Svetlanu potpuno neočekivano putem televizijske emisije "Sasvim prirodno", a ona je odlučila da napusti posao i dođe da živi na selu.

On je završio Arheološki fakultet i ima zvanje kustosa. Radio je u muzeju u Pirotu, ali je oduvek maštao da se vrati na selo. To je i učinio, te se pre tri godine vratio u selo Izatovci u Pirotskom okrugu, gde živi i njegova porodica koja se bavi stočarstvom. Kako je istakao, veoma je srećan što živi i radi na selu.

Svetlanu je upoznao zahvaljujući upravo emisiji "Sasvim prirodno" Jovana Memedovića.

- Posle tvoje emisije, moja sadašnja supruga me kontaktirala, počeo je razgovor, i jednostavno kad čovek oseti to je to. Mi se čak tada nismo ni videli, nisam ni znao kako izgleda, u glasu sam osetio da je to to. Ona je hrabrija od mene. Ona je došla u Pirot bez grama šminke. Tu smo se sreli, pričali i to je bilo to. Ona je napustila državni posao, radila je kao revizor. Došla je ovde i krećemo sada od nule, čekamo dete. U ovom kraju dugo nije bilo situacije da se čeka novorođenče. Ne znam tačno koliko dugo, ali sigurno više od 40 godina - rekao je Aleksandar.

Pre dve godine Aleksandar je rekao da želi da se demografska slika sela popravi, te da će jednog dana da dovede ženu i da ima dete.

Svetlana je završila Ekonomski fakulet, živela je i radila kao revizor u Beogradu.

- Desilo se nešto što nisam ni očekivala, ni sanjala. Kad sam pogledala emisiju i videla Saleta desilo se nešto u meni što ne može rečima da se opiše. Videla sam čoveka kog sam možda celog života čekala. Ja sam njega kasnije kontaktirala. Poslala sam mu poruku, pa smo se onda čuli. Ja kad sam ga videla, znala sam da je to to. To je nešto što se oseti, rečima ne može da se objasni nešto što se oseti - rekla je Svetlana.

Ubrzo su od nule započeli život na selu. Sada imaju 70 ovaca, planove, ne boje se da neće uspeti.

- Nema mesta strahu. Ovde nije potrebna samo krepka volja i snaga uma, treba da gledate ka krajnjem cilu - dodao je Aleksandar.

Oni žele da otpočnu povratak selu zarad zdrave hrane i zdravijeg detinjstva. Dobili su sina i to je prvo novorođenče u ovom kraju Stare Planine posle 40 godina. Sada imaju 70 ovaca, imaju planove, a mesta za strah nema. Zalažu se za povratak selu i zdravijem načinu života.

Video: Renata u sobičku gaji 3 dece: Čisti ulice da ih prehrani, sama testerom seče drva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA