≫ 

"Panter mom salašu zbog njih ne sme ni da priđe": Luna i Lepa su psi maze, ali zbog Petra bi i na zver skočile

Petar na salašu ima šest članova zbog kojih panter ne sme ni da mu priđe

  • 12

Pojava crnog pantera u okolini Apatina mnogim meštanima ulila je strah u kosti. Međutim, Petar Rašeta, predsednik Prirodnjačkog centra "Mali Petrov salaš" na imanju ima posebnu pomoć vernih prijatelja, te se ne plaši zveri o kojoj poslednjih dana bruji cela Srbija.

Petar na svom salašu ima oko 500 domaćih životinja, a među njima i šest odraslih pasa. Na samom ulasku u salaš, dočekuju vas baš oni i dalje sprovode do ostatka životinjskog carstva. Pored svinja, mangulica, krava i konja, Rašeta na salašu svakodnevno hrani i koze i magarce.

Vest o pojavi pantera ga, kako kaže, nije preterano uznemirila, a svoje ljubimce svakodnevno pušta da slobodno šetaju područjem u kom je divlja zver poslednji put primećena.

Iako ima zvanje sudskog veštaka, Petar je odlučio da ostatak života posveti brizi o životinjama, a sa svojim kolegama od šume u blizini Banje Junaković napravio je pravi Prirodnjački centar i sredio šumske staze kako bi deca i odrasli nesmetano boravili u prirodi i učili o raznim vrstama domaćih životinja.

Kako navodi, na ovom salašu deca mogu da se upoznaju sa svakom životinjom koju na selu možete naći, a na putu do njih prate ih čovekovi najbolji prijatelji - psi. Ne jedan, već njih šest.

Iako bi se prosečan posetilac osećao nelagodno znajući da ga u svakom momentu motri šest odraslih pasa, već na prvi pogled jasno je da je njihov cilj jedino da pronađu ruku koja bih ih pomazila i pružila pažnju i ljubav, u šta se uverila i ekipa portala Telegraf.rs.

- Ljudi se malo plaše kada ih vide na kapiji pre nego što uđu, ali čim otvorim vrata vide njihove izraze lica koji su toliko razdragani i samo traže pažnju i maženje. Navikli su da su stalno sa decom, pa se uvek ponašaju umiljato. Nikada nikog ne bi napali. Svaki od njih ima svoja imena: Beli je Reks, vučjak je Mark, a mešanac ženke je Lepa. Druga ženka je takođe nemački ovčar i njeno ime je Luna, a imam i jednu pulinku Garu. Pored njih imamo i Bebu sa dva štenića - objašnjava naš sagovornik.

Kako dodaje, čovek sa šest pasa ne može ni da se plaši bilo koje pretnje, pa čak ni divlje mačke koja luta ovim prostorima. Petar se oseća potpuno bezbedno i dodaje da panter njegovom imanju ne bi smeo ni da priđe.

- Imam toliko pasa da panter ne sme da dolazi ovamo. Naravoučenije dana: Nigde bez psa čuvara - zaključuje Petar kroz šalu.

Video: Petar je prvi ugledao pantera u Apatinu, odveo nas je na to mesto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. novembar 2022 | 07:56

    Ma pustite to, šta kaže krizni štab? Evo ja iz kafane već pet dana ne smem izaći, bojim se pantera.

  • Rade

    16. novembar 2022 | 07:19

    Uz dužno poštovanje ali gospodin nema pojma.Leopardi u Africi i Indiji se hrane psima,kada su u prilici da ih ulove.Postoji mnoštvo snimaka na youtube gde leopardi (a ovo je samo njegova crna varijanta zbog povećane količine melanina u telu), zadave očas posla i mnogo opasnije pse od njegovih.

  • Petar

    16. novembar 2022 | 08:20

    To bi za pantera bio lagani doručak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA