≫ 

Dečaci ga skidali, devojčice čuvale stražu: Tužilaštvo u Vranju potvrdilo maltretiranje đaka u Vladičinom Hanu

Ovo je treći prijavljeni slučaj vršnjačkog nasilja u školama u Pčinjskom okrugu za poslednjih mesec dana.

  • 8
Vranje Više javno tužilaštvo, nasilje u školi Vladičin Han Foto: Telegraf/S.T.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je slučaj maltretiranja dečaka u OŠ „Branko Radičević“ u Vladičinom Hanu. VJT u Vranju naložilo je da se od svih aktera događaja u prisustvu roditelja uzmu službene beleške, kao i da se tek nakon toga izvrši konsultacija o daljem postupanju.

Učenik šestog razreda našao se na meti vršnjaka i to u svojoj učionici.

Incident se dogodio u sredu nakon četvrtog časa, za vreme odmora, kada su trojica učenika osmog razreda ušli u njegovu učionicu, kao i četiri devojčice iz istog razreda.

Osmaci su učenika osmog razreda hvatali za vrat, skidali pantalone i terali ga da peva, dok su devojčice stajale ispred njega i nisu mu dozvoljavale da izađe iz učionice kako bi prijavio događaj.

Po prijavi događaja, policija je došla u školu i obavila razgovor sa nadležnima. Kriminalistički inspektor i policijski službenik obavili su razgovor sa direktorom škole i koordinatorom tima za bezbednost koji su izjavili da su na nivou škole održali sastanak sa roditeljima.

Na ovom sastanku je utvrđeno da se prema Pravilniku Ministarstva prosvete radi o drugom stepenu vršnjačkog nasilja i f da će oni u sklopu svojih nadležnosti preduzeti sve mere i radnje.

O događaju je obavešten i Centar za socijalni rad. Inače, ova škola nije pokrivena školskim policajcem.

Ovo je treći prijavljeni slučaj vršnjačkog nasilja u školama u Pčinjskom okrugu za poslednjih mesec dana.

Prethodna dva dogodila su se u Vranju u juednoj osnovnoj i srednjoj školi. U prvoj su dečaci pretukli osmogodišnjeg druga u igraonici, a u srednjoj je dečak maltretiran, skidan nag, a sve to snimano.

Video: Snimak vršnjačkog nasilja u OŠ Drinka Pavlović u Beogradu: Unosio mu se u lice, pa ga udario

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    18. novembar 2022 | 10:52

    To je sve zato sto nam namecu kako vaspitati decu. Te nemoj ga tuci, nemoj galamiti.. sta treba sa 20 godina,da ono mene tuce? Motka izasla iz raja. I za ovakvu decu a i za roditelje.

  • Србин

    18. novembar 2022 | 10:45

    Овде ће се десити масакр типа "амерички тинејџер побио 20 људи у школи" кад тад... Само што ће то бити српски дечаци или девојчице. Крајње је време да се уведе обезбеђење на сваки спрат школе, по потреби и са оружјем, ако треба

  • Vip

    18. novembar 2022 | 10:57

    Sve aktere strpati u popravni dom a roditelje na prinudni rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA