≫ 

"Mnoge porodice su zavijene u crno": MUP upozorava na strašnu statistiku sa puteva, broj poginulih ogroman

Istakao je da se obeležavanjem ovog dana skreće pažnja na teške posledice koje stradanje u saobraćajnoj nezgodi ostavlja na pojedince i njihove porodice, ali i na društvo u celini.

  • 4
Saobraćajna nesreća smrtni slučaj Foto-ilustracija: Tanjug

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zlatko Belencan izjavio je danas da je od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 485 ljudi, dok je 16.000 teže i lakše povređeno, apelujući na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

Povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, koji se obeležava 20. novembra, Belencan je kazao da je taj dan posvećen uspomeni na nastradale učenike u saobraćaju, saopštio je MUP.

Istakao je da se obeležavanjem ovog dana skreće pažnja na teške posledice koje stradanje u saobraćajnoj nezgodi ostavlja na pojedince i njihove porodice, ali i na društvo u celini.

Na Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, pojedinci i organizacije se pozivaju na hitno preduzimanje zajedničkih akcija kako bi se sprečilo stradanje u saobraćaju. "Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da povedu računa o sebi, ali i o drugima. Jedino na taj način možemo zaštititi živote. Bezbedno i propisno u saobraćaju“, naglasio je Belencan, a navedeno je u saopštenju.

Video: Cela strana vozila oguljena: Žestok sudar na mostu u Novom Sadu, učestvovali automobil i autobus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    19. novembar 2022 | 10:35

    Bitno da merite brzinu gde svi u evropi gledaju da ubrzaju saobracaj a u gradovima i magistralnim putevima pokolj sve naopako

  • Veteran

    19. novembar 2022 | 11:27

    Zamenice, pravite grešku, merite brzinu na ravnom i pravom putu gde nema ni kuća ni ljudi, ograničenje 50,vaši zaustavljaju i pišu kaznu za 55,znači samo je u pitanju uzimanja para za budžet, kakva crna bezbednost o čemu pričaš čoveče o legalnom reketu, a deca borzua ubijaju po trotoaru i na ulice ljude i nikom ništa, dečko u Nisu ubio dvojicu dobio nešto smešno jer je Tata vaš čovek, prvo vas izmenjati, a posle zakon za sve isti, prvi put alkohol doživotno dozvola, u gradu vam klinci driftuju autom policija gleda samo, sve dok mlati prazna slama ovako će biti..

  • Miloš

    19. novembar 2022 | 11:13

    Ne prođe dan bez bar nekoliko poginulih uglavnom mladih i što je najgore niko da iz toga izvuče pouku. I dalje mladi čim polože vozački ispit sedaju u BMW, AUDI..., pa u provod. Onda se ujutru vraćaju iz provoda sa nekoliko promila u krvi i eto Ruskog ruleta. Ili nastrada on ili pobije nekoliko nedužnih, a onda tata koji je imao za BMW ne žali ni poginule ni pare za advokata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA