≫ 

Veliko bravo: Vitomir (73) aktivno igra fudbal u Opštinskoj ligi i daje golove

Prvi deo sezone je završen, iz uprave kluba poručuju da će pokušati da dovedu pojačanja, ali da na Vitomira i dalje ozbiljno računaju, s obzirom da svojim zalaganjem i iskustvom doprinosi svojim mlađim saigračima

  • 2
Vitomir Pavlović Foto: Facebook/Donji Barbeš

Polusezona Opštinske fudbalske lige Doljevca ostaće upamćena po fudbalskom klubu Donji Barbeš i njihovom fudbaleru Vitomiru Pavloviću. Naime, fudbaler ovog zaplanjskog kluba ima pune 73 godine koje mu nisu problem da odigra svih 90 minuta i asistira i postiže golove. Milan Stevanović, sekretar kluba, kaže da je Vita prošao lekarske preglede i bez razmišljanja prihvatio poziv da se pridruži klubu.

Fudbalski klub Donji Barbeš registrovan je krajem prošle godine, a ove, krenuli su sa zvaničnim takmičenjem. Kako kaže sekretar kluba, uputili su pozive svim ljudima iz sela da pomognu klubu, među kojima je bio i Vita.

- Pozvali smo sve ljude iz sela koji su želeli i mogli da pomognu klubu oko igre, ali i administracije, između ostalih i Vitu koji ima 73 godine i najstariji je fudbaler. Nije bilo dileme da li želi da se priključi timu, on je sportski tip, druželjubiv je i želi da pomogne klubu i selu. Prošao je lekarske preglede i registrovan je za takmičenje - rekao je Milan Stevanović.

Pavlović nije igrao na svim utakmica, međutim, kada je igrao, nije imao sporednu ulogu, već igrao svih 90 minuta i čak postigao gol. Njegova formula dobrog zdravlja i snage je konstanta aktivnost, od standardnih vežbi ujutru do vožnje bicikle od sela do Niša.

- Do 2018. godine živeo sam u Nišu, kada sam otišao u penziju vratio sam se na selo, gde sam mnogo aktivniji život počeo da vodim. Radim vežbe, biciklom dolazim do Niša, a s obzirom da ceo život igram amaterski fudbal, prihvatio sam poziv da se priključim klubu i pomognem koliko mogu - ispričao je Vitomir Pavlović za Južne vesti.

Prvi deo sezone je završen, iz uprave kluba poručuju da će pokušati da dovedu pojačanja, ali da na Vitomira i dalje ozbiljno računaju, s obzirom da svojim zalaganjem i iskustvom doprinosi svojim mlađim saigračima.

- Podržavam ovu decu sa kojom igram, dobri su momci i fudbaleri, dogovaramo se i snalazimo jedni sa drugima. Utakmice koje smo odigrali iako nismo bili toliko loši, gubili smo sa mnogo golova razlike. Igram klasičnu šesticu, na sredini terena, a gol koji sam postigao, video sam iz odbrane da se otvara prostor da se ubacim i probam da šutiram. Saigrač koji je centrirao me je video na nekih desetak metra od gola dodao loptu i postigao sam gol - zaključio je Vita Pavlović.

Kako su se sekretar kluba MIlan Stevanović i fudbaler Vitomir Pavlović složili, za sada nemaju pritisak da moraju da pobeđuju iz utakmice u utakmicu, više im znači da se kao zajednica povežu, zbliže i pomognu, kako klubu tako i selu, jer prema njihovim rečima, nema mnogo mlađeg naraštaja i nadaju se da će kroz fudbal selo početi da živi, te da će se ljudi vratiti u selo, da učestvuju u radu kluba ili da vikendima bodre svoje meštane na travnatim terenima.

Novoformirani klub iz sela Donji Barbeš takmiči se u najnižem rangu fudbalskih liga Srbije, Opštinskoj ligi Doljevca, gde igraju sa ostalim klubovima iz okolnih mesta Doljevca, ali i Gadžinog Hana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q

    21. novembar 2022 | 00:12

    Veliko bravo za srpski fudbal.

  • Veteran

    21. novembar 2022 | 14:42

    E ovom treba dati pare što igra, a ne ovim mlitavcima iz prve lige, samo pare pa fudbal sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA