≫ 

Oglasila se novosadska škola povodom vršnjačkog nasilja: "Razgovaraćemo sa svim akterima. Uključena policija"

Prema rečima direktorke škole, svi nadležni su uključeni u ovaj slučaj, a škola će preduzeti sve što je u njenoj ingerenciji

  • 3
Osnovna škola „Ivan Gundulić” Novi Sad, tuča škola đaci Foto-montaža: Google Maps, Shutterstock

Lakše povrede zadobio je učenik sedmog razreda Osnovne škole "Ivan Gundilić" u Novom Sadu, kada je napadnut u četvrtak posle nastave van školskog dvorišta.

Sedmak je napadnut na ulici u novosadskom naselju Podbara. O nasilju nad dečkom odmah je obaveštena policija, škola i sve nadležne službe koje rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

O nemilom događaju, novosadska policija je, kako nam je rečeno, obavestila Više javno tužilaštvo, a razgovara se sa akterima, a kada se utvrde sve činjenice i okolnosti, najverovatnije će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Direktorka osmoletke koju pohađa napadnuti maloletnik, Lidija Radulović, za Novosti je rekla da su školu o napadu na njihovog đaka obavestili roditelji.

- Znamo da se uključila policija i da učenik ima lakše povrede i danas nije bio u školi. Tačno je da se napad na đaka nije dogodio u školskom dvorištu, već posle nastave i van školskog dvorišta, na ulici. Mi kao škola, razgovaraćemo sa svim akterima - kaže direktorka.

Prema njenim rečima, svi nadležni su uključeni u ovaj slučaj, a škola će preduzeti sve što je u njenoj ingerenciji.

Prema nezvaničnim saznanjima, sukobu je prethodila svađa između napadnutog učenika i još jednog dečaka, čiji se brat navodno umešao u sukob.

Povređenog sedmaka na ulici je kako je izjavila dečakova majka medijima pronašao brat, imao je podlive i curila mu je krv iz nosa.

Kako je još rekla učenika je napala grupa od sedam mladića, od kojih su šestorica srednjoškolci, a jedan je 13-godišnjak sa napadnutim dečakom ide u razred.

Prema onome što je izjavila majka, koja je želela da ostane anonimna, napadaču su sedmaka oborili na zemlju i šutirali i da je najviše udaraca zadobio u glavu.

Video: Otac dečaka koga su tukli ogorčen: Škola je zataškavala problem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    25. novembar 2022 | 20:07

    Pa zar treba decu u školu, ej u školu, slati sa strahom? Gde treba da se druže, obrazuju, zaljube...Sa strahom i strepnjom šta će biti u školi. Niko neće pitati kako je bilo, nego da li te je neko maltretirao...Bože Gospode.

  • Joj ludilo

    25. novembar 2022 | 19:46

    A u koju uticnicu su ukljuceni policajci?

  • Dejan

    16. jul 2023 | 17:03

    Nekad se pitam jesam li išao u školu ili u popravni dom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA