≫ 

Počeo je Božićni post: Traje 40 dana, vernici se uzdržavaju od mrsne hrane i loših misli i dela

 ≫ 

Post ima dve strane - telesnu i duhovnu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Rastko
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ramamti Ezer

    28. novembar 2022 | 13:06

    Zanimljivo je da kad su Jovanovi učenici upitali Isusa: „Zašto mi i fariseji postimo, a tvoji učenici ne poste?“ On je odgovorio:,, Zar mladoženjini prijatelji imaju razloga da tuguju dok je mladoženja s njima? Ali doći će dani kad će mladoženja biti uzet od njih i tada će postiti'' (Matej 9:14). Time je naglasio da će apostoli i učenici kad on umre mučeničkom smrću, biti slomljeni od tuge i neće im biti ni do čega, a kamoli do hrane i gozbe. Nakon Hristovog uskrsenja na nebo, prestala je potreba za postom, jer je Mojsijev Zakon ukinut. Apostol Pavle je to naglasio više puta u svojim poslanicama (Gal. 3:13; Efe. 2:15). Isus, ni apostoli nigde nisu zapovedili da se slavi njegovo rođenje, već da se obeležava 14 Nisan, dan njegove smrti (Luka 22:19; 1. Kor. 11:24, 25).Božić je samo još jedan u nizu praznika kad se sve otuđenije porodice okupe za bogatom trpezom da bi popričali ne o Bogu i Bibliji, već o politici,preneli najnovije tračeve i čuli ih. I naravno razmenili darove. Nažalost, pijanke i razuzdano ponašanje su postali 'normalna' pojava na ovakvim događajima. Isusovo rođenje dođe im samo dobar povod za takva okupljanja (2. Tim. 3:1-5).

  • Sasa91

    28. novembar 2022 | 09:39

    120-130 posnih dana u godini ima, 4 posta plus pojedinacni dani, bez srijeda i petaka, to je otprilike trecina godine, sta mislite da li bismo svi zdraviji bili da postujemo te posne dane, i zdraviji i srecniji i bolji ljudi bismo bili. Srecan i Bogom Blagosloven pocetak Bozicnog posta.

  • Rastko

    28. novembar 2022 | 08:38

    Bi vernici SAMO da ih ne ometaju oni daleko manje od njih verni i ateisti koji im prave zazubice pa i u vreme strogog posta samo oni plačkaju i kraduckaju da NE znaju za DOSTA duša im bila prosta pa vernicima svaki od 40 dana posta TEŽAK i DUG ko istorija ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA