≫ 

Zbog jedinice iz vladanja đaci će "padati" razred? Završen sastanak u Ministarstvu, hitno se menjaju propisi

U Ministarstvu prosvete formirana je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja

  • 31
Vršnjačko nasilje Foto: Shutterstock

Danas je u Ministarstvu prosvete oformljena Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja, saopštila je Unija SPRS, koju je predstavljala Jelena Tomić, koordinator Pravnog tima. Grupa je formirana na inicijativu ministra prosvete Branka Ružića, posle poslednjeg talasa nasilja u srpskim školama.

- Pored predstavnika sindikata, Društva direktora i različitih ministarstava Vlade Srbije, grupu čine i stručnjaci iz oblasti psihologije i bezbednosti. Na današnjem sastanku razgovaralo se o promeni podzakonskih akata koji se bave nasiljem, zlostavljanjem i zanemarivanjem u ustanovama obrazovanja i vaspitanja. Napravljen je plan rada da bi pravilnici bili promenjeni do 20. decembra ove godine, što je zahtev samog ministra prosvete - saopštila je USPRS.

Unija SPRS je stava da se konkretno mora razgovarati o skraćenju procedura u vaspitno disciplinskom postupku, da ocena iz vladanja bude prihvaćena i kao ocena za neprolazak u sledeći razred, a pre svega za povratak psihologa, pedagoga, sekretara, logopeda u škole u punom kapacitetu i uvođenje socijalnih radnika i specijalnih pedagoga.

Ono na čemu insistiramo je bolja saradnja škola sa drugim relevantnim insititucijama iz socijalne i zdravstvene zaštite, koje bi školi pružile adekvatnu pomoć.

Sledeći sastanak će se održati nakon prikupljenih predloga, te vas ovom prilikom pozivamo da nam iste pošaljete na mejl kancelarije kancelarijausprs@gmail.com.

Video: Direktor škole, u kojoj su učenici maltretirali profesorku: Roditelji jednog đaka se nisu odazvali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    29. novembar 2022 | 14:02

    Hahahahaa.....pa je...te u moje vreme letiš iz škole pa ti nadji novu koja će da te primi sa jedinicom iz vladanja i još na pola godine mislio sam da je to normalna stvar

  • ma daaa

    29. novembar 2022 | 14:35

    Pa stisni pa daj 1 iz vladanja, krenu pritisci,pretnje, pa jos ako je necije dete...nema nista od toga. Na kraju beda nadrlja.

  • Bokica

    29. novembar 2022 | 14:05

    Jos samo da krene da se primenjuje, a ne da se zataskavaju stvari kao do sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA