≫ 

Profesorka iz Trstenika, zbog koje danas štrajkuje cela prosveta, razočarana: Moja škola ne izlazi na protest

Znam da su danas protesti, ali mene tamo nećete videti

  • 19
Tehnička škola Trstenik Foto-kolaž: Nikola Anđić, Pixabay

Tehnička škola u Trsteniku postala je preko noći najpoznatija škola u Srbiji, ali zbog incidenta koji je podigao na noge celu Srbiju. U toj školi, učenici su profesorki Mariji Stevanović izmakli stolicu, nakon čega je ona završila na podu. Taj snimak su, da sve bude gore, učenici poslali njenom sinu, koji je bio u učionici pored, nakon čega je u panici došao da pomogne majci. 

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra.

Za danas je širom Srbije najavljen veliki protest prosvetara, koji imaju jedan zahtev, a to je da im se dodeli status službenog lica. Kako za naš portal kaže profesorka engleskog jezika u Tehničkoj školi Marija Stevanović, oni ne žele da nose palice, nego da se zna red u školi i da postoji obostrano poštovanje i zdrava komunikacija.

Danas ona na protestu neće biti. I to nam je saopštila veoma razočarano. 

- Znam da su danas protesti, ali mene tamo nećete videti. Moja škola ima preko devedeset zaposlenih, koji su podeljeni u dva sindikata. Jedan sindikat želi proteste, drugi ne. Dobila sam informaciju da će neko doći iz Beograda da razgovaramo, ali da na proteste nećemo izaći. Ljuta sam i razočarana - počinje Marija za Telegraf.rs

Za sindikat "Unija", kaže, ima sve pohvale. Oni su stali iza nje. - Sindikat "Unija" je stao iza mene, njima sve pohvale. Upravo sam dobila dojavu da i škola u Kruševcu izlazi na proteste, ali i da deo sindikata našeg ide isto. To je informacija od pre par minuta. Znate kako, škola je stala iza mene, ali ovi protesti na nivou cele Srbije su poželjni, kako bismo svi zajedno došli do pravog rešenja i stali na put nasilju. Čekam podne, da se taj razgovor desi pa ćemo videti - priča Marija.

Dan koji nikada neće zaboraviti

- Ja taj dan nikada neću zaboraviti. Kada se sve to desilo, bio je šesti čas, a moj sin je od drugara dobio snimak kako mi oni pomeraju stolicu i ja padam. Taj snimak je podeljen svima, imali su i uživo snimak, a on je na početku sedmog časa to dobio. To je jedan hodnik, on da ih je našao, napravio bi masakr. Ja sam njemu majka, a on ima mnogo prijatelja sa kojima je iz vrtića prijatelj i drugar, pa to bi bio opšti haos. On kada je dobuio snimak, samo je rekao "idemo da ih bijemo". Hvala Bogu, ništa se nije desilo.

"Živim tako, kada se ovako nešto desi, dobijem neku snagu"

- Jako mi je teško nakon svega, sina sam jedna smirila, kao i situaciju u kući. Ali kada čujem ovakve vesti kao danas, ja dobijem neki nalet energije da se borim. Idem kod lekara i jako mi je pomogao, na bolovanju sma do 28 narednog meseca. Sina sam upisala u auto školu da mu skrenem misli, on je razgovao sa policijom i obećao je da ništa neće napraviti. To mi je sada najbitnije, pravda je spora ali dostižna. Ja sam žena koja ima 50kg ali uvek kada je pravda u pitanju, ja postanem jaka da se izborim sa svim - priča nam Marija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    1. decembar 2022 | 11:11

    Sramota i zalosno, pa oni svi bi prvi trebali da pruze podrsku i izadju a tako bi i njoj dali podrsku za sve ono lose sto joj se desili i psihicke patnje

  • bat

    1. decembar 2022 | 11:47

    Sramota je kako se deca ponašaju prema učiteljima, nastavnicima i profesorima. Ovo je prešlo sve mere. Došli smo do toga da je nastavno osoblje tu postavljeno damo da sedi, jer je đacima dopušteno da ne moraju učiti jer ga ne smeš oboriti na godinu, da može raditi šta hoće jer ga ne smeš izbaciti, da se ponaša kako hoće jer za to niko ne odgovara. Što je najtragičnije, za sve ovo su roditelji najviše krivi.

  • Jasna

    1. decembar 2022 | 13:07

    E sad svima koji ne izadju na protest treba izmaci stolicu. Pa neka se samo pobune...zasluzuju i gore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA