≫ 

Nastavničko veće donelo odluku o učenicima iz Trstenika, koji su počinili nasilje nad profesorkom

Nastavničko veće potvrdiće odluku o učenicima posle sastanka u 14 časova

  • 20
Nasilje Tehnička škola, Trstenik, pesnica

Foto-kolaž: Nikola Anđić, Pixabay

Nastavničko veće Tehničko škole iz Trstenika donelo je odluku da se učenici koji su izmakli stolicu i sve to snimali, isključe iz ove škole, a ona će biti potvrđena posle 14 časova, saznaje Telegraf.rs.

Oni više neće moći do kraja ove godine da se upišu u bilo koju drugu školu u Trsteniku. Kako Telegraf.rs saznaje dat  je i nalog da se ispita potvrda da je jedan od učenika imao zdravstvenih smetnji.

Kako je juče za naš portal potvrdila profesorka M. S. koja je bila žrtva učenika, rasprava o tome koja kazna bi mogla biti prigodna za trojicu đaka bila je zakazana za danas.. Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola u Trsteniku juče je najoštrije osudio nasilje koje se dogodilo u Tehničkoj školi i zahteva kažnjavanje vinovnika incidenta.

Aktiv je nakon sastanka izašao sa zajedničkim stavom: puna podrška napadnutoj profesorki engleskog jezika Mariji Stevanović i kolektivu škole.

- Nedopustivo je da neko bude izložen nasilju i da se oseća nebezbedno u svom okruženju ili na svom radnom mestu - rekla je posle sastanka Milena Turk, predsednica opštine, koja je inicirala sastanak Aktiva.

Oštećena profesorka rekla je juče za naš portal da postoji nekoliko opcija za kažnjavanje đaka, međutim ne želi da prejudicira jer je u pitanju kompleksan proces.

Podsetimo, za incident iz Trstenika brzo je saznala cela Srbija jer je jedan od đaka iz odeljenja na društvenim mrežama podelio snimak profesorke kojoj učenik izvlači stolicu dok ona pada na pod. Naime, na snimku se čuje grohot razreda, a profesorka je za Telegraf rekla da joj najteže pada to što joj niko nije pružio ruku ili bilo kakvu vrstu pomoći.

Video: Građani Trstenika šokirani zbog nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    23. novembar 2022 | 10:38

    Isključiti iz škole i zabraniti upis u bilo koju drugu.

  • PIXY

    23. novembar 2022 | 10:37

    Neka apliciraju za americku vizu,jer tamo je za takve obecana zemlja,moci ce i oruje nositi u skolu

  • Goran

    23. novembar 2022 | 13:44

    Kazna je možda i ispravna, mada ja mislim preblaga. Preblaga u smislu da odgovornosti roditelja uopšte nema, a tu posebno mislim na jednog od roditelja, koji se nakon ovog slučaja, na prvi poziv nije ni odazvao, kako su preneli mediji. Ali, dajte malo preciznije... Šta znači da ne mogu da se upišu u drugu školu do kraja godine? Kraj godine je za 40-ak dana. Valjda, do kraja školske godine. Jer, ako "izmuvaju" opravdanja do kraja godine (već se poturaju priče o zdravstvenim smetnjama jednog učenika), eto njih za 2 meseca u (nekim drugim) klupama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA