≫ 

Učenik, koji je nastavnici u Trsteniku izmakao stolicu, navodno, pokušao da se ubije

Oko 1 sat iza ponoći, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno

  • 82
Trstenik učenik nastavnica hitna pomoć Foto-montaža: Nikola Anđić, Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstock

Otac učenika (17), koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo, saznaju Novosti iz više izvora.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, navodno je pokušao da se obesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv njega i drugog učenika (17), a zahtev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja (18), koji je kao i njegov drug ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je doneo odluku o isključenju dvojice đaka, čime je usvojen predlog Nastavničkog veća koji je jednoglasno donet na sednici 23.novembra. a treći se ispisao dan pre zasedanja Veća.

Video: Građani Trstenika šokirani zbog nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN

    4. decembar 2022 | 10:34

    Mozda gresim,ali pocinju advokatske smicalice ,ne bi li se od krivca stvorila zrtva.Ti roditelji su propustili vaspitanje,sada ce placati advokate.Za vreme druga Tita ,leteo bi doticni odavno iz skole ,a ne da se prenemaze i cela zemlja raspravlja o njemu.Prosvetar sam u penziji.Sada niko nikoga vise ne slusa,majke vec u porodilistu postaju doktori nauka iz roditeljstva i ne prihvataju savete iskusnijih koji su kroz to prosli.Ima svakakvih kolega,ali ovo sta neki roditelji sebi dozvoljavaju od prvog razreda nije normalno,a rezultat vidimo na ovom primeru.Zalosno.

  • ...

    4. decembar 2022 | 10:20

    Lepo je smislio otac vest da bi mu se sin vratio u školu kako bi nastavio dalje da maltretira profesore

  • Šeki

    4. decembar 2022 | 10:16

    To je samo foliranje za medije. Nema sažaljenja za postupak. Ko veruje u priču.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA