"Sve je krenulo nizbrdo kad mu je majka poginula": Učenik iz Trstenika stabilno, posećuje ga psiholog

Otac dečaka koji je izmakao stolicu profesorki kaže da njihova porodica živi u veoma teškim uslovima

Nasilje, Tehnička škola, Trstenik muškarac Foto-montaža: Nikola Anđić, Pixabay

Maloletni N.Ž. (17) koji je izmakao stolicu profesorki engleskog jezika u Trsteniku nalazi se na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici Kruševac, nakon što je, kako je rekao njegov otac Vladan za naš portal, pokušao sebi da oduzme život. Učenik je trenutno u stabilnom stanju i posećuje ga psiholog. Međutim, prema rečima oca, kompletnijih informacija o zdravstvenom stanju nema, a posete sinu mu još uvek nisu dozvoljene.

Vladan je kroz plač objasnio da je njegov sin bio pod ogromnim pritiskom nakon što se snimak nasilja nad profesorkom proširio društvenim mrežama, kao i da su ih svi na ulici posmatrali sa mržnjom, te tinejdžer nije više mogao da se nosi sa tim i pokušao je da se obesi o drvo konopcem. Međutim, policija i hitna pomoć stigli su na vreme i maloletnik je spasen i prevezen u bolnicu.

Kako dalje dodaje otac učenika iz Trstenika, život ove porodice ni pre incidenta nije bio nimalo lak. Naime, Vladan ima osmoro dece, a njihova majka je preminula. Objašnjava da je kuća u kojoj žive neuslovna i da nemaju dovoljno novca za normalan život.

- Ja sam srčani bolesnik, deca žive sa mnom, ali ja ne radim zbog zdravstvenog stanja. Isključili su nam struju i vodu. Moj sin je bio pod ogromnim pritiskom, to su bili užasni pogledi na ulici i stalno mi je spominjao da on to više ne može da izdrži. Snimak incidenta u školi je kružio po televiziji i on je to gledao iznova i iznova, sve to ga je nateralo na pomisao da treba sebi da oduzme život - govori Vladan za Telegraf.rs kroz suze i jecaje.

Otac tinejdžera dodaje da ne zna šta da radi, jer iako je dečak završio na intenzivnoj nezi, i dalje se u Trsteniku osećaju kao uljezi. Nažalost, još uvek ne zna kada će njegov sin biti otpušten iz bolnice, ali kada se to desi plan je da se odsele u drugo mesto.

- Meni je teško, svi krivicu svaljuju na mene. Ja pokušavam da brinem o deci sam i stalno sam na meti. Slikaju mi kuću i govore da deca u njoj ne mogu da žive jer je neuslovna. Šta da radim kada nemamo dovoljno novca za bolje - pita se on.

Trenutno mu je najveća briga šta će biti sa njegovim sinom. Kako kaže, učenik je i pre incidenta imao zdravstvenih problema, razgovarao je sa neuropsihijatrom. Za naš portal ponovo se prisetio večeri kada je njegov sin odlučio sebi da presudi i kroz plač prepričao celu situaciju.

- Sedeli smo, gledali televizor, a on je video neku preteću fotografiju o kaznama. Tada je počeo da plače, bacio telefon i krenuo je da trči, tu ima neki jarak on je preskočio i otišao. Samo se okrenuo i rekao mi: "Više se ne vidimo, ja ne mogu ovaj pritisak da izdržim" - navodi Vladan.

Kako kaže, scenu koja je usledila kasnije nikada neće izbrisati iz sećanja.

- Moje dete je otrčalo, ja sam brzo zvao sve i javio da nešto nije u redu. Moje dete se leči kod neuropsihijatra i jako je miran i povučen, jer na njega dosta utiče okolina. On je, kada je preleteo tu livadu, obesio sebe konopcem za drvo. Policajac koji je došao na uviđaj, odsekao je kanap koji mu je bio oko vrata - kaže otac.

Vladan zaključuje da je cela situacija ostavila veliku traumu na njegovog sina, a sve je počelo kada su doživeli saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula majka dece.

Podsetimo, nakon što se snimak nasilja nad profesorkom M.S. raširio internetom N.Ž. se sam ispisao iz škole, dok su druga dva učenika isključena odlukom nastavničkog veća.

Video: Građani Trstenika šokirani zbog nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    5. decembar 2022 | 11:16

    Poginula mu majka a on maltretira nastavnicu???!!

  • Maki

    5. decembar 2022 | 11:21

    Sedeli su i gledali televiziju, a pre toga kaže da im je isključena struja?

  • Milan

    5. decembar 2022 | 11:27

    Sada se vade na sažaljenje. Meni je majka preminula kada sam imao 14 god pa nisam maltretirao profesorke. Ovom poginula majka a on tuđe maltretira. Samo oštra kazna da se opameti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA