• 15
 ≫ 

Pukovčane bije glas da su strah i trepet Juga: Nezgodni ko "kratko ćebe", omiljene žrtve im fudbalske sudije

, Telegraf
 ≫ 

Komentarišući pukovačke manire Goran Ljubić Međarac, predsednik opštine Doljevac, priznaje da su glasine o ovom selu tačne, ali ističe da meštani ovog sela imaju i svojih vrlina

  • 15
Tabla znak putokaz Pukovac ljudi

Foto-montaža: Pixabay

Pukovac, selo dvadesetak kilometara udaljeno od Niša važi za jedno od najbogatijih, a njegovi žitelji, mada u ovim krajevima poznati kao "sestrići" (zbog običaja da znane i neznane oslovljavaju ovom imenicom), za nezgodne ljude sa kojima ne treba imati posla bez preke potrebe.

Za njegovu reputaciju čulo se nadaleko pa su zaslužili mesto i u "Vukajliji". Evo kako ih opisuje popularni sajt:

"Stanovnici Pukovca, sela blizu Leskovca, za*ebani kao kratko ćebe, nezgodni kao tesne gaće. Strah i trepet južne Srbije. Ne plaćaju struju već petnaestak godina. Ulaze u međunarodni voz u Leskovcu i vuku sigurnosnu kočnicu kad stignu u Pukovac. Ko nije dobio tepanje u Pukovac nije ni bio u Pukovac. Za*ebani su više nego Matevčani, jer Matevčani svoje protivnike gone na sudu, a Pukovčani svoje gone kroz njive pa do Morave mutne vode ladne gde ih uz pomoć "pukovačke kobre" (letve sa ekserima na oba kraja), udešavaju tako da ne valjaju ni Bogu ni ljudima. Omiljene žrtve sui m fudbalske sudije i radnici Elektroprivrede. U poslednje vreme sudije duvaju u pištaljku i dižu zastavicu čim neko pređe na pukovačku polovinu terena pa se broj invalidskih penzija u Fudbalskom savezu Srbije naglo smanjio. Nesrećnici iz Elektroprivrede još uvek nisu shvatili sa kime imaju posla pa im se dešava da im Pukovčani vežu šarplaninca za banderu kad se popnu gore da isključe struju", navodi "Vukajlija".

Pre deset godina Pukovčani su izazvali međunarodni incident povodom koga je reagovala i rumunska ambasada, jer je oko dvesta meštana pretuklo sedmoricu trgovaca šerpama koje su optužili da žele da im kidnapuju decu. Rumune je od raspomamljene mase jedva odbranio predsednik opštine Goran Ljubić koji jE na mesto incidenta doveo interventnu brigadu niške policije kako bi ih spasio od linča.

Slovenački državljanin D.G. (34) koji je u petak uhapšen zbog trgovine narkoticima, verovatno ne bi izabrao ovo doljevačko selo za svoju nečasnu rabotu da je znao kakav ga glas bije. Da nije dobrodošao shvatio je kada su ga dvojica tamošnjih meštana M.I. (37) i D.M. (40) otela da bi ga prisilila da kaže gde je sakrio drogu koju je nameravao da proda.

Kako je saopštila niška policija, M.I. i D.M. su otišla do kuće četrdesetšestogodišnjaka kod koga je Slovenac boravio, ubacili ga u automobil i krenuli autoputem Niš - Leskovac. Na jednom parkingu su se zaustavili, izvukli ga iz vozila i tukli ga zahtevajući da im kaže gde je sakrio drogu. Međutim, on je uspeo da im se otme i da pobegne do naplatne rampe odakle je pozvao policiju. Kidnaperi nisu odustajali od namere da se domognu droge pa su se vratili do kuće njegovog prijatelja i pozvali ga da pođe sa njima da navodno potraže Slovenca. Zatim su i njega odvezli, tukli ga ali je i on uspeo da im umakne i skloni se na jednu benzinsku pumpu.

Mada se predstavljao kao žrtva, žalio se da je otet i pretučen, iskusnim policijskim službenicima je Slovenčeva priča bila sumnjiva pa su odlučili da pretresu kuću u kojoj je boravio. Tamo je pronađeno 2.3 kilograma marihuane i 1.6 kilograma amfetamina pa su i on i njegovi otmičari završili u pritvoru. I u stanu kidnapera policija je pronašla dokaze da su se bavili trgovinom narkoticima, nađena je manja količina marihuana, tri digitalne vagice sa tragovima opojne droge kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Komentarišući pukovačke manire Goran Ljubić Međarac koji je i dalje na funkciji predsednika opštine Doljevac, priznaje da su glasine o ovom selu tačne, ali ističe da meštani ovog sela imaju i svojih vrlina.

- Bilo je i gore, sad se smirilo, kad je Vranje igrlao sa Pukovcem, ma to je bila katastrofa. Pa šta reći o selu gde pop preore igralište. Takvi smo, kakvi smo, to ne može da se promeni - kaže Ljubić kojii živi u ovom selu od svoje osme godine.

Ističe da Pukovčani jesu "opasni" ali da je to zbog toga što "ne daju na sebe".

- Pukovčani umeju da se međusobno posvađaju ali uvek svoga brane, to je nepisano pravilo. Umeju da budu časni, preziru kukavice, poštuju hrabre i pametne. E sad kao i u svakom selu, ima nekih ekstrema pa se desi to što je zadesilo tog Slovenca - rekao je predsednik doljevačke opštine.

Komentarišući decenijski "rat" koji su Pukovčani vodili sa Elektrodistribucijom zbog čega su se proslavili kao najveće neplatiše u Srbiji, Ljubić kaže da je ta epizoda gotova.

- Sada su Pukovčani najredovnije platiše, više nemaju izgovor da ne plaćaju račune. Donekle su bili u pravu, napon mreži im je umesto 220 bio 120, 130 volti ali otkako je napravljena trafo stanica i regulisano elektrosnabdevanje Pukovčani su počeli da plaćaju struju – zaključio je Ljubić.

Video: Lezi dole: Uz povike i nasred ulice uhapešni osumnjičeni i zaplenjeno 80kg marihuane u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok