Preslatke bliznakinje ostale bez igračaka u požaru, sada dobijaju nov dom: Prikupljena pomoć za Stankoviće

Njih je posetio humanitarac iz Kuršumlije, Dejan Marković Milošević, zahvaljujući kome su sredstva za novu kuću i obezbeđena

  • 0

Radost i cika dve sestrice, četvorogodišnje bliznakinje Nađe i Ksenije kada im Dejan Marković Milošević, na temeljima novog doma, kaže da mora da dođe i za Novu godinu i donese im igračke, nešto je što se mora videti. Kada je porodici Stanković iz Aleksandrova kod Merošine u avgustu izgorela kuća, nestale su i sve igračke devojčica.

Ali, više od tri meseca kasnije, naziru se obrisi nove kuće, na novom placu. Njih je posetio humanitarac iz Kuršumlije, Dejan Marković Milošević, zahvaljujući kome su sredstva za novu kuću i obezbeđena. I pre bi se, kaže, krenulo sa gradnjom, ali su se čekale neophodne dozvole.

Za tri meseca su, kaže Dejan, ljudi rešili problem, a bili su u situaciji da ostanu na ulici. Zato se i zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su pomogli. Nadaju se Stankovići da će do Nove godine staviti kuću pod krov.

Sestrice su već "rezervisale" svaka svoj kutak kuće, gde će im biti sobe, a na pomen igračaka i lutkica, njih dve se odmah razgale, alica se ozare širokim osmesima.

Porodica Stanković se iz Gnjilana doselila u Merošinu, bez ičega i godinama živela u prihvatilištima. Konačno su uspeli sebi da stvore dom u kom su živeli sa Lazarovim ocem, bratom i snajom. Onda je to nestalo u plamenu.

Kako je ispričao otac bliznakinja Lazar, svakodnevnica im je bila da decu odvedu u vrtić, potom da on ženu odveze do posla, a nakon toga ode na svoj posao. Tako je bilo i tog jutra kada je sve nestalo za nekoliko minuta. Odeća u kojoj su izašli, je jedino što im je ostalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA