Učenik iz Trstenika napustio KC Niš, otac za Telegraf: "Otkad je video telo majke u kovčegu, ništa nije isto"

Učenik iz Trstenika koji je profesorki izmakao stolicu vratio se kući iz bolnice

  • 4
Trstenik učenik nastavnica hitna pomoć

Foto-montaža: Nikola Anđić, Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstock

Učenik N.Ž. (17) koji je izmakao stolicu profesorki engleskog jezika u Tehničkoj školi u Trsteniku napustio je Univerzitetsko-klinički centar Niš, nakon što je u njemu na lečenju proveo nekoliko dana posle pokušaja samoubistva.

Kako je njegov otac Vladan rekao za Telegraf.rs, ovu odluku je doneo iz ličnih razloga jer je hteo da se dete vrati kući, jer kako navodi, nije mogao da ga posećuje.

- Ono što je najbitnije je da je moj sin živ i zdrav došao kući. Ovo što se desilo je strašno, ne daj bože nikom. On je došao kući i ide na kontrole. Dovodim njegove prijatelje kako bi se malo aktivirao i pričao. Malo mu je lakše sada, oporavlja se. Njega je ova situacija mnogo pogodila, čak i ne smemo da je spomenemo u kući - naveo je otac učenika iz Trstenika.

Vladan je i ranije rekao za naš portal da je tinejdžer imao veoma teško detinjstvo, kao i da u kući ima osmoro dece. Prema rečima oca, majka im je poginula u saobraćajnoj nesreći, a nakon toga učenik je doživeo veliki stres.

- On je video kovčeg i unutra telo svoje majke. Nakon toga više ništa nije bilo isto - navodi on.

Učenik je pre nekoliko dana pokušao da izvrši samoubistvo nakon što je video fotografiju o potencijalnim kaznama koje čekaju počinioce nasilja nad profesorkom M.S. Kako je Vladan tada opisao, naprasno je ustao i otrčao u dvorište gde je pokušao da se obesi konopcem o drvo. Na sreću, hitna pomoć i policija stigli su na vreme, te je maloletnik spasen.

- Sedeli smo, gledali televizor, a on je video neku preteću fotografiju o kaznama. Tada je počeo da plače, bacio telefon i krenuo je da trči, tu ima neki jarak on je preskočio i otišao. Samo se okrenuo i rekao mi: "Više se ne vidimo, ja ne mogu ovaj pritisak da izdržim" - navodi otac dečaka.

Dodaje da je konopac bio toliko stegnut da može samo da zahvali policajcu što je stigao na vreme i sprečio tragediju.

Podsetimo, nakon što se snimak nasilja nad profesorkom M.S. raširio internetom N.Ž. se sam ispisao iz škole, dok su druga dva učenika isključena odlukom nastavničkog veća.

Video: Građani Trstenika šokirani zbog nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    9. decembar 2022 | 12:34

    Ne brani ga kriv je ima i druge dece. bez majki pa nisu takva .....ima dece koja su imala teško detinjstvo pa ne rade takve stvari....sramota nije samo on u pitanju mnogo dece po školama je drsko i nemaju kulturu ponašanja....sve je tik-tok i društvene mreže....

  • Jelena

    9. decembar 2022 | 18:07

    Deca su po prirodi radoznala, nasilje je nauceno ponasanje. A u ovom sucaju, to ponasanje je poteklo iz kuce. Ako je imao traumu u detinjstvu, otac je to trebao primetiti, i boriti se, da pomogne detetu da prevazidje tu traumu. Zasto do sada taj problem nije resen? Zato sto takav problem ne postoji!! Neko ga je naucio kako da se ponasa i sta da prica! Nasilnik ostaje nasilnik!!! Ne branite ga, vec da snosi odgovornost za svoje postupke! Decko od 17 godina ne moze biti dete, koje u trenitku izvodjenja krivicnog dela, nije bilo svesno sta radi!! To sto je uradio je ozniljno krivicno delo, a ne glupa sala! Maksimalna kazna i za nasilnika i ova ovog monstruma!!!

  • Jasna

    9. decembar 2022 | 13:08

    Najzad pravi komentar. Mnogo veca zla hodaju ovom zemljom. Podrska decko...sta je bilo, bilo. Sad glavu gore i napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA