≫ 

Stablo visoko 20 metara misteriozno iščupano iz korena u Kikindi, oštetilo 3 vozila: "Ne znamo šta se desilo"

Povređenih, srećom, nije bilo

  • 1

U Ulici braće Tatić u Kikindi oko 13.30 stablo američkog koprivića izvalilo se iz korena i oštetilo tri parkirana automobila. Tom prilikom, srećom, niko nije povređen, navodi TV Kikinda.

Kako je istakla Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj u ulicama Braće Tatić i Generala Drapšina ima oko 400 stabala pincika i njihov zdravstveni pregled dva puta godišnje obavljaju stručnjaci sa Instituta za nizijsko šumarstvo iz Novog Sada.

- Ne znamo šta se desilo ni zašto je došlo do izvaljivanja stabla iz korena, stabla koje je zdravo - rekla je Miroslava Narančić.

Prema njenim rečima, vlasnici oštećenih vozila treba da se jave Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj podnošenjem zahteva za naknadu štete sa svom propratnom dokumentacijom koju imaju od policijske uprave zbog naknade štete.

Kako kaže Miroslava Narančić, nije bilo nikakvog vetra ni vremenskih nepogoda da bi moglo da se kaže da je nešto dodatno uzrokovalo pad stabla.

- Ovo su visoki lišćari, starosti preko 70 godina, izuzetno velike težine, orezani pre nekoliko godina, tako da za sad ne znamo zašto je stablo palo, pozvaćemo Institut - navodi Narančić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    13. decembar 2022 | 00:38

    Nema tu misterije.To stablo je staro 70 godina i vise.Staro stablo,otiso koren i to je to.Kakva crna misterija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA