≫ 

Barikade postavljene na ulasku u Lučane: Zabranjen saobraćaj za kamione zbog mostova u lošem stanju

Tom odlukom u najvećem problemu jesu meštani koji imaju kamione i umesto da pređu samo dvadeset kilometara, sada moraju voziti tri puta dužim putem preko planine Jelice

  • 0
Lučani Foto: RINA

Za dva mosta na državnom putu drugog reda kojima gazduju "Putevi Srbije", a nalaze nad rekom Bjelicom u opštini Lučani, doneto je rešenje za zabranu prelaska izuzetno lošeg stanja. Danas su postavljene betonske barikade koje onemogućuju prolaz za teretni saobraćaj.

"Već izvesno vreme utvrđeno je da su mostovi oštećeni i nakon poslednje inspekcije naloženo je zatvaranje za kamionski saobraćaj. Postavljene su barijere pored kojih praktično mogu samo da prođu putnička vozila, dok se teretni saobraćaj preusmera preko deonice Jelica - Ovčar Banja - Lučani. Zabrana saobraćaja za vozila teška preko 1,5 tone trajaće dok se ne izgrade novi mostovi", rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

On navodi da je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju dva nova mosta završena, i da se početak radova očekuju u prvim mesecima naredne godine.

Tom odlukom u najvećem problemu jesu meštani koji imaju kamione i umesto da pređu samo dvadeset kilometara, sada moraju voziti tri puta dužim putem preko planine Jelice.

"Ovom deonicom sam prolazio svaki dan jer vozim cisternu, sada je to nemoguće. Moram ići preko okolnih sela da bih stigao do Guče. Mnogo je teže i zahtevnije, troši se više goriva", požalio se vozač kog je policija vratila sa mosta u Lučanima.

Video: Četvrti dan barikada u Rudaru: Srbi na KiM i dalje na barikadama na severu pokrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA