≫ 

Mali plivač iz Aleksinca sada je srećan, jer konačno drži medalju, evo kako su mu je vratili

Iz škole su poručili da će učenicima kojima je na školskom takmičenju u plivanju učinjena nepravda, škola se odužiti nagradnom ekskurzijom

  • 0
Vukašin Stojković Foto: D.K.

Nakon što je Vukašinu Stojkoviću iz Aleksinca oduzeta medalja na školskom takmičenju u plivanju u Nišu jer, prema rečima organizatora nije trebalo da dobije medalju Saveza za školski sport Niša, Savez za školski sport Srbije rešio je da "ispravi nepravdu" i dečaku dodeli nagradu za osvojeno prvo mesto. Iz Osnovne škole "Ljupče Nikolić", u kojoj su deca koja nisu dobila odličja za okružno takmičenje, rekli su da su medalje dobili i ostali učenici koji su se takmičili u Nišu.

Osim Vukašinu, koji je bio prvoplasiran na okružnom takmičenju, koje je pored gradskog održano na bazenu "Čair", iz Saveza za školski sport Srbije poslali su medalje i diplome za sve učenike Osnovne škole "Ljupče Nikolić" koji su učestvovali na takmičenju u Nišu, pišu Južne vesti.

Pedagog škole Aleksandra Stojanović rekla je da je pravda zadovoljena i da su deca presrećna nakon primljenih medalja, te da će Vukašin konačno dobiti priznanje da je najbolji plivač u Nišavskom okrugu.

"Nama je najbitnije to što su deca bila srećna i zadovoljna, isterali smo pravdu, što je bio cilj svih nas. Za divno čudo, sva deca iz naše škole su dobila medalje, verovatno kao znak izvinjenja. Prema ranijim navodima, trebalo je samo Vukašin da dobije, ali su dobili svi. Da li je bilo viška u fioci ili ne, nebitno je, deca su srećna i to je najvažnije. Oni su sada u školi glavni junaci", izjavila je.

Vukašinova majka Kristina Stojković rekla je da je desetogodišnjak presrećan što su i ostali učenici koji su učestvovali na takmičenju u Nišu dobili medalje, i dodala da on i dalje vredno trenira i sprema se za sledeća takmičenja.

"Vukašin je presrećan, uručenje medalja se dogodilo dok je on još bio u školi, pa je mogao da proslavi sa ostalim drugarima. Posle svega što se izdešavalo, prestao je da se opterećuje, sprema se i dalje, trenira, a zbog nagrade je stvarno presrećan", rekla je Kristina.

Iz škole su poručili da će učenicima kojima je na školskom takmičenju u plivanju učinjena nepravda, škola se odužiti nagradnom ekskurzijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA