≫ 

Direktor GAK Niš odgovorio na optužbe za akušersko nasilje: "Da ono postoji, žene bi se porađale kod kuće"

 ≫ 

On tvrdi i da u Nišu nema fizičkog i verbalnog nasilja, ali da bi komunikacija između zaposlenih i pacijentkinja morala da bude bolja

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Georgina
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Georgina

    16. decembar 2022 | 18:57

    Ne mogu da kažem da imam loše iskustvo, ali... rodila sam troje dece, jednog u Beorgradu u Gradskoj bolnici, dvoje u Novom Sadu u Betaniji. Za tadašnju Gradsku bolnicu 5+, to je bio pravi porođaj bez žurbe, uz stalni nadzor babice, jaki su bili bolovi tek u poslednjih sat vremena. Drugi porođaj sa velikim dozama oksitocina (nije mi niko ništa rekao šta mi daju) poslednja četiri sata pakao, na kraju već molim da me odvedu u salu, jer se porađam, ali me niko ne sluša, pa na kraju kada krenemo u salu ja se porodim na hodniku. Volela bih da doktor Mitić isproba na sebi "da ne pati žena!" da vidi koja je razlika porođajnih bolova bez i sa oksitocinom, ja bih uvek izabrala ono bez. Što se bolnih pregleda tiče, ima ih i to isključivo zavisi od lekara, jer ima onih grubih neuviđajnih i nije istina da ne može pregled da se obavi svođenjem neprijatnosti i bolova na minimum. Ako mene pitate lekari su potrebni na porođaju samo kada nastupa komplikacija. Za porođaj su majstori babice, trebalo bi ih više ceniti i nagrađivati većim platama.

  • N

    16. decembar 2022 | 13:47

    Prema svecu i tropar. Ne zna se ko je gori-da li lekari koji porađaju žene i koji očekuju da ih radosni otac "nagradi" sa nekim novcem(cifra varira od lokacije-pretpostavljam da nije isti "cenovnik" u Beogradu i Pirotu, od toga da li dečak ili devojčica) ili pacijentkinje koje kao da rađaju vanzemaljca. Žena mog najboljeg druga je rešila da se porodi carskim rezom,OK idi u privatnu bolnicu i namilaj.Porađala se u KBC KG i zapao joj je drugi doktor a ne onaj koga je mesecima privatno plaćala. Počela je da glumata ludilo, da ne zna kako se zove, da joj treba psihijatar....a sve sa ciljem da je kao "neuračunljivu" porode onako kako ona hoće. Na istom odeljenju trećeg sprata sam otprilike u isto vreme ležala sa drugaricom-meni su vadili jajnik a nju porađali. I pored traumatičnog iskustva koje sam imala pozvala sam je da joj čestitam rođenje deteta da bih slušala kako je njoj bilo strašno na ginekologiji. Ja joj kažem pa bila sam i ja tamo 10 dana a ti svega 3 do porođaja. Odgovor koji sam dobila-jeste ali meni je gore. Kako tebi može da bude gore kad si iz te bolnice izašla sa zdravom bebom i kukaš a ja sa jednim jajnikom manje i histopatološkim nalazom. Pitajte žene koje su se godinama mučile da ostanu u drugom stanju kakva su njihova iskustva. Drugarica je rodila pre godinu dana trojke u Narodnom frontu gde je mesecima ležala, ne par dana do porođaja, već par mesec. Ne žali se ni na šta. Sreća je što je rodila živu i zdravu decu.

  • Ana

    16. decembar 2022 | 12:57

    Za druge gradove ne znam,al' znam za Krusevac...garant da nema nigde drskijih,bezobraznijih i korumpiranijih doktora i sestara....sto se tice babica one su sve prijatne i pune empatije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA