≫ 

"Penziju čekaj, uskoro grob, onda te nema": Pojavila se pesma o Joci Ubici, spominju se njegova ćerka i žena

Pesma se sastoji od uvreda i psovki

  • 21
Jovan Knežević Joca ubica, Profesor matematike u Šesta beogradska gimnazija Printskrin: Tanjug

Profesor matematike iz Šeste beogradske gimnazije Jovan Knežević, suspendovan je zbog prijava roditelja da je verbalno zlostavljao decu, a sada se na Jutjubu pojavila i pesma kojom je korisnik ove video platforme okarakterisao nastavnika. Naime, pesma je prepuna uvredljivih naziva i psovki, a pojedini delovi odnose se i na Kneževićevu ćerku i ženu.

Sudeći po rečima iz pesme, mladić koji je snimio numeru bio je učenik Joce Ubice, te u jednom stihu navodi: "Rekao si meni ti jednom da neću ja biti tu niko, sada sa 18 zarađujem više nego ti za ceo život".

Kako je korisnik naveo u opisu videa, pesma je "satirična" i nije namenjena da ikoga uvredi. Takođe napominje da niko ne bi trebalo da je shvati ozbiljno. Međutim, u nekoliko navrata u numeri on koristi teške psovke, pa čak i pretnje Kneževićevoj ćerki, dok je na slici prikazan Joca Ubica sa metom nacrtanom na licu.

"Penziju čekaj, uskoro grob, pa onda te nema", "Promeni tu majicu jer smrdi na otrov", samo su neke od uvreda spomenute u jutjub videu.

Podsetimo, protiv Joce Ubice 27 roditelja jednog razreda potpisalo je peticiju zbog, kako kažu, maltretiranja učenika i preteških zadataka. Jedan od roditelja za naš portal je naveo da je Knežević nakon što je saznao za peticiju celom razredu je poželeo da im se desi ista situacija rečima: "Dabogda se i vama ovo desilo, želim vam sve najgore u životu". Pored izjava navedinih u peticiji u koje je Telegraf.rs imao uvid, roditelj napominje da je i njegovu ćerku verbalno zlostavljao nakon što je dobila četvorku - jednu od najboljih ocena na testu.

- Moja ćerka je uvek uzrujana nakon nastave sa njim. Ne plače i ne vrišti jer mi sa decom pričamo i učimo ih da budu racvionalna. Ona je na prvom kontrolnom dobila 4, najbolju ocenu u razredu, a on joj rekao: "Prepisala si, slučajno si pogodila rezultat, na sledećem kontrolnom ću ti pokazati da ne znaš ništa, dobićeš 1", a ja sam hteo da padnem u nesvest. Stalno je izvodi za najteže zadatke. On misli da treba da maltretira one koji imaju potencijal. Svih 27 roditelja je odlučilo da ako se profesor vrati mi deci nećemo dozvoliti da idu na časove matematike jer ne želimo da naša deca trpe psihički teror - objašnjava ovaj roditelj vidno uznemiren.

"Dao sam im 5 bonus poena na pismenom"

Sa druge strane profesor Knežević za naš portal tvrdi da nikada nije imao nameru da uvredi nekog i da često koristi metafore u govoru koje možda učenici nisu razumeli. On napominje da mu je žao što ga niko nije pogledao u oči i rekao čime ga je uvredio, a dodaje da su potpisnici peticije zaboravili da kažu medijima da je držao dopunsku nastavu i podelio učenicima 5 bonus poena na pismenom ispitu samo jer se ceo razred pojavio.

- Ja sam im samo rekao da se u životu sve vraća i plaća, ja protiv dece nema ništa. Žao mi je što me niko nije pogledao u oči i rekao da sam uradio nešto loše. Dan pre nego što sam suspendovan odeljenje II/2 i II/1 imali su iste zadatke na pismenoj vežbi. Odeljenje II/1 dobilo je dve petice, a pre toga su imali neke dvojke. Imali su 12 ocena većih od jedinice, a u II/2 samo četiri i to dve dvojke i dve trojke. Da me nisu suspendovali organizovao bih dopunsku, naravno. Taktika je da se profesor skloni ukoliko ima dosta nedovoljnih ocena. Bilo je slučajeva da su deca i prepisivala, a ja sam im napomenuo da to nije lepo, ali su opet prepisivali. Strašno je što ne znaju ni da prepišu, samo kopiraju od drugih, šta ja da radim u tom slučaju. Ja sam im rekao da to ne radi sebi i da ću ih premestiti. Nije normalno hvatati krivine, u Americi se zbog prepisivanja dete udaljava iz škole, a kod nas je to normalno - objasnio je.

Komisija profesora matematike potvrdila: Zadaci prilagođeni znanju i uzrastu

Jedan od roditelja redakciji portala Telegraf.rs prosledio je primere zadataka koje su deca dobila na testu, a profesor matematike Branislav Milošević navodi da nijedan zadatak nije van plana i programa, niti pripada takmičarskom gradivu. Takođe, predsednik Foruma beogradskih gimnazija potrdio nam je da je komisija profesora matematike zaključila da su zadaci prilagođenju znanju učenika u drugom razredu gimnazije.

- Zadaci ne odgovaraju onima koji moraju da opravdaju svoj neuspeh na nekom drugom polju. Da li je moguće da je za taj neuspeh kriv profesor Jovan Knežević? Da li bi drugačiji zadaci nešto promenili? Ne! Učeniku koji ne uči i ima podršku okoline je svaki zadatak težak. Njemu ne odgovara ni jedan profesor! - objašnjava Milošević.

Video: Građani Trstenika šokirani zbog nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fakir

    18. decembar 2022 | 12:34

    Pravo pitanje je kako su ta deca uopste dospela u gimnaziju, na osnovnu ocena u osnovnoj??? U moje vreme se polagao prijemni i kraj.

  • 💯jko™

    18. decembar 2022 | 13:29

    Pita li se neko od ovih napadača na profesore zašto ove godine gotovo da nije bilo zainteresovanih za upis na fakultetima za nastavnike? Nisam iz te struke, ali mi se čini da smo ozbiljno krenuli stranputicom kad je obrazovanje u pitanju.

  • Lov

    18. decembar 2022 | 13:00

    Ovakav javni linc prosvetnog radnika doprinece stvaranju jos vise mediokriteta. Po novim trendovim ono sto je bilo u skolstvu normalno pre 20,40,60g danas vise nije a ipak smo imali globalno priznate strucnjake u svojim oblastima. Ne zaboravite svi smo mi ipak u sistemu "Another Brick in The Wall"! Kod nas se taj zid raspao pre 30g i na ovaj nacin sigurno se nece obnoviti. Ne poznajem profesora ali rekao bih da pomenuti predaje decenijama. Sta ce te, novi trendovi. Vreme je da se dovede neko ko ce da ocenjuje cveticima i zvezdicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA