Draganu je pre dva dana bila slava, nije imao šta da jede, sam je i bolestan: "Strahujem da ne umre od gladi"

Dragan živi u selu Grabovnica, udaljenom oko šest kilometara od Kuršumlije

  • 3
Dragan Džodić, Kuršumlija Foto: Dejan Marković Milošević

I kad mu je krsna slava, Dragan Džodić iz sela Grabovnica nema ničega na trpezi, a kamoli običnim danima. A pre dva dana slavio je slavu, a nije imao šta da jede. Obišao ga je Dejan Marković Milošević, humanitarac iz Kuršumlije.

Dragan živi u mestu udaljenom oko šest kilometara od Kuršumlije. Učesnik je rata i nema nikakavnih primanja, kao ni zdravstveno osiguranje.

U prostoriji mesne kancelarije živi bez struje i bez grejanja. Težak je plućni bolesnik, koji je pritom i radno nesposoban. Noga mu je povređena još pre 15-20 godina, ali on hoda koliko može i kad ima posla bude po dva, tri sata u nadnici. Teške fizičke poslove ne može da radi.

- Otišao sam za Svetog Nikolu, pošto sam posetio Dragana, kod prijatelja na slavu. Tamo je bilo možda tridesetak gostiju, hrane koliko hoćete, za 300 ljudi - priča Dejan. - E, u tim, takvim trenucima treba da se setimo nekoga ko nema da jede, da izađemo u susret ljudima.

Dragan ima samo sestru, ali je i ona socijalni slučaj i živi od 6.000 dinara pomoći.

Glavna Dejanova briga je, kaže, da ne dozvoli da se Dragan smrzne tokom zime i da ne umre od gladi. Zato mu je i odneo nešto namirnica, ali poziva da ko ima i može da pomogne to učini na broj računa fondacije. Ili pozovite Dejana telefonom i pitajte kako da pomognete.

Račun za pomoć 340-11029458-02 Fondacija Narodni gvozdeni puk, Ul. Karađorđeva 18, Kuršumlija, tel. 061/ 1714045 Dejan Marković Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    22. decembar 2022 | 10:34

    Pa da u Srbiji učesnike rata ovako nagradjuju!Sramota od države!

  • Zorica

    22. decembar 2022 | 14:08

    Država od "silne" brige za NAROD ne vidi ČOVEKA..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA