• 1
 ≫ 

Počela akcija izmeštanja migranata iz Subotičke šume: Od jutros je 150 migranata smešteno u Prihvatni centar

 ≫ 

Šoralov je demantovao navode sa društvenih mreža da je u šumi na Makovoj sedmici bilo pucnjave

 • 1
SUBOTICA PRIHVTNI CENTAR PASALIC

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane RS

U toku je akcija premeštanja migranata iz Subotičke šume u Prihvatni centar u Sjenici. Iz Severnobačkog upravnog okruga navode da akcija protiče po planu i da nema povređenih, te najavljuju da će do kraja dana biti dislocirani svi migranti koji se trenutno nalaze u šumi.

Od jutros je oko 150 migranata koji su boravili u Subotičkoj šumi premešteno u Prihvatni centar u Sjenici, a akcija će trajati tokom celog dana.

- Premeštanje migranata je u toku i do kraja dana imaćemo potpuno praznu šumu. Sve protiče mirno i nema povređenih lica. Pripreme za akciju, koje smo realizovali u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, lokalnom samoupravom i subotičkom Policijskom upravom, trajale su nekoliko dana, jer je preglednost terena komplikovana - objašnjava Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog upravnog okruga i najavljuje da će u narednom periodu ovaj prostor biti svakodnevno kontrolisan kako se migranti ne bi vratili - Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom i JKP "Čistoća i zelenilo" biće ukonjeni svi kampovi i očešćen sav otpad koji su migranti ostavili u šumi, piše Subotica.com

Šoralov je demantovao navode sa društvenih mreža da je u šumi na Makovoj sedmici bilo pucnjave.

- Ne mogu da zaustavim širenje dezinformacija, ali mogu da apelujem da se to ne radi. Pucnjave nije bilo i nema povređenih lica. To su zvanične informacije.

Govoreći o broju migranata u Subotici, sagovornik kaže da je slika sada sasvim drugačija u odnosu na onu od pre mesec dana.

- U našem gradu trenutno ima oko 400 migranata, znači duplo ih je manje nego pre mesec dana. U Prihvatnom centru trenutno ima 197 osoba, a ostalo su regularni migranti koji poseduju dokumente i nalaze se u smeštajnim jedinicama. Imamo situaciju da se migranti koje premeštamo u druge prihvatne centre ne vraćaju u većem broju u Suboticu. Razlog za to je što smo uspostavili kontrolu ne samo u Prihvatnom centru, već i oko njega, a uklonjeni su i svi nelegalni kampovi kojih je bilo u gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Daleko bilo

  22. decembar 2022 | 18:04

  A gde će ih? Ovima odakle ih sele će da svane a onima gde će da stignu sigurno će da smrkne.

  1
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok