"Otac nije dolazio ni da vidi dete": Komšije za Telegraf o tužnoj sudbini bebe koju je majka ostavila na ulici

Ljudi koji žive u zgradi ne znaju ni šta će sa kolicima napuštene bebe koja još stoje u ulazu

  • 1
Kragujevac, ostavljena beba Foto: Shutterstock, Nikola Anđić

Dubok uzdah, odmahivanje rukom, spuštanje glave i tužan pogled - tako danas reaguju Kragujevčani na sam pomen bebe koju je njihova sugrađanka, u ponedeljak posle ponoći, ostavila u kolicima na ulici.

Kolica bebice i dalje stoje u ulazu zgrade gde je živela sa majkom i to je verovatno najtužnija slika Kragujevca ovih dana.

- Niko ne zna šta s njima da radi. Sve je ovo jako tužno - priča nam jedan od komšija i dodaje:

- Treći put već ostavlja jadnu bebu. To je vanbračno dete sa čovekom koji ovde živi sa drugom ženom . Taj čovek nikada nije sišao da vidi dete - tvrdi komšija.

Ne mogu, kažu, da shvate, šta jednu majku natera da tako surovo napusti dete.

- Kakva osoba može da ostavi dete na hladnoći. I to ne jednom. Jeste mlada, ali opet, to ne može da bude opravdanje - poručuju stanari zgrade.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik, Miloš Sečivanović. Ovaj Čačanin koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Za Telegraf.rs nakon što je identifikovana i uhapšena majka, oglasio se i Miloš gde nam je ispričao šta se sve desilo u noći između 9 i 10 januara.

- Vraćao sam se iz teretane, i kod ulaza u zgradu, i pored ulice videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom, nisam bio sam. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo i da su prazna. Kad smo se približili videli smo ručice kako se pomeraju - priča Miloš.

Uplašeni za dete, pozvali su pomoć.

- Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok oni nisu došli i odvezli je u bolnicu - ispričao nam Miloš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keops

    11. januar 2023 | 17:25

    Pitanje za socijalnu službu ..Zašto joj ga stalno vraćate..još koliko puta treba da ostavi to jadno dete da bi vi konačno shvatili da ga ne želi..i da treba da ga date nekoj hraniteljskoj porodici?Nerazumem ni tu tzv.majku da li je tolko neobrazovana da ne zna da može da preda dete i sama na izdržavanje u hraniteljsku porodicu ako ga već ne želi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA