≫ 

Telegraf u Pančevu, amonijak iscurio iz cisterne: Prilaz mestu nesreće zabranjen, pristižu i forenzičari

Akcident se desio juče u kasnim večernjim satima

  • 9

Ekipa portala Telegraf.rs stigla je u Pančevo, gde je kasno sinoć iscurio amonijak iz auto-cisterne. Ulica iza našeg reportera je zatvorena, a do naselja Topola Rit se ne može ni pešaka, jer je uviđaj u toku.

Kako saznajemo na licu mesta, amonijak više ne curi. Meštani Topole, mesta pored, rekli su nam da se amonijak ne oseća. Kako je njima rečeno, nije iscurio amonijak, već mešavina amonijaka sa dna cisterne.

Ka naselju Topola Rit sve vreme idu vatrogasci, policija, a čak su došli i forenzičari.

Akcident se desio juče oko 22.45.

Prema prvim informacijama, jedna osoba prebačena je u Pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom, a evakuisani su stanovnici desetak obližnjih kuća.

Prema kasnijim informacijama, 10 osoba sa lakšim povredama prevezeno je u Opštu bolnicu Pančevo, od kojih su dve na kiseoniku.

Kako je direktor OB Pančevo Slobodan Ovuka kazao za naš portal, niko od pacijenata nije zadržan na bolničkom lečenju, a više njih je imalo znakove panike, zbog čega su, objašnjava, i dobili kiseonik.

Kako je dodao, niko nije imao realnu potrebu za medicinskom intervencijom.

Istakao je i da su svih deset pacijenata vraćeni kući.

Prvo izlivanje amonijaka koje je uznemirilo Srbiju desilo se 25. decembra na pruzi kod Pirota. Tada su se dogodila i dva smrtna slučaja, uzrokovana trovanjem amonijakom.

Naredna nezgoda na pruzi, koja je pretila da postane novi akcident, desila se kod Zaječara, četiri dana potom, 29. decembra. Cisterna je prevozila fosfornu kiselinu, ali nije došlo do izlivanja.

Tužilaštvo istražuje curenje amonijaka u Pančevu

Dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu vrši uviđaj u krugu fabrike "Saga", gde došlo do curenja amonijaka iz cisterne, usled čega je došlo do trovanja 10-ak ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    13. januar 2023 | 10:08

    Cekaju ministarku Vujovic da se pojavi posle vikenda..🌚🌚🌚

  • Вук

    13. januar 2023 | 10:56

    Толики немар и бахатост у овој држави, страшно.

  • Pancevac

    13. januar 2023 | 10:17

    Navikli smo mi u Pancevu na otrove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA