≫ 

Tragedija potresa Srbiju: Jovana se porodila u Šapcu, Dejan kroz suze za Telegraf o užasu koji je usledio

Šapčanin izneo najbolniju porodičnu priču navodeći da takav slučaj ne sme da se ponovi

Dejan Jevremović, Jovana Panović Foto: Facebook/Dejan Krća Jevremovic

Mladi par iz Šapca obratio se javnosti u potresnoj ispovesti koja u satima za nama obilazi Srbiju. Dejan Jevremović je u ime svoje supruge Jovane i svoje ime, ispričao za Telegraf.rs kroz šta su u par dana unazad prošli.

Kako je potvrdio u razgovoru za Telegraf.rs, početak ove godine obeležila im je porodična tragedija, gubitak novorođenčeta, njihovog prvog deteta posle deset godina ljubavi.

On ima 29 godina, a supruga 27. Javnosti se obraćaju sa molbom da se takav slučaj više ne ponovi.

Jovana je, govori nam Dejan, rodila devojčicu u šabačkom porodilištu, 10. januara.

Nakon porođaja, koji opisuje mučnim, dete je upućeno na Dečju univerzitetsku kliniku Tiršova, gde je nedugo potom izgubilo borbu za život.

Kako je objasnio, devojčica se "nagutala plodove vode", a lekari iz Beograda nisu uspeli da je spasu. Kasnije su mu objasnili da je problem bio rešiv, da se reagovalo na vreme, i da je njihovo prvenče moglo biti spaseno.

"Supruga i ja bismo želeli da se obratimo svim građanima Šapca za dobrobit svih nas. Naime u noći 7. 1. doveo sam suprugu na prijem u šabačko porodilište jer je osetila bolove u stomaku. Termin joj je već prošao nekoliko dana. Oni su je zbrinuli i u ponedeljak uveče 9. 1. dobila je bolove i krenula da se otvara. Dežurna doktorka koja ju je pregledala rekla joj je šta drami i jauče, jer je tek jedan prst otvorena", napisao je mladić u ispovesti.

Kako ističe u 10 časova ujutru žena je bila spremna i porođaj je krenuo. Porađala ju je doktorka kod koje su pratili celu trudnoću. Navodi da je sve bilo u najboljem redu.

"Svaki test je urađen, svaki lek smo kupili koji je propisan, prenatalni test smo uradili, svega smo se pridržavali, dete nije imalo nijedan problem! Znači u 15 do 10 je bila potpuno otvorena, beba joj se popela gore, od 10 do 11 časova oni su ženi skakali po stomaku da dete spuste dole jer u međuvremenu se zaglavilo u vaginalnom kanalu. Kada više nisu znali šta će biti, urađen je hitan carski rez. Meni u 15 do 12 zvoni telefon sa čestitkom da sam postao tata, da su žena i dete dobro, da je bilo komplikacija i da je urađen carski rez. Beba je dobila ocenu 9. Sve je u najboljem redu", naveo je Dejan, u razgovoru za Telegraf dodajući još jedan podatak: podigli su kredit da urade prenatalni test upravo da bi sprečili svaku mogućnost da se nešto loše desi.

Kako je dalje naveo, Jovana mu je ispričala da je bila namučena, ali da je važno da se sad oporavlja i da je dete dobro.

"Dok je ona čekala da joj donesu dete, došla je smena i rekli su joj da će bebu doneti kasnije. Da bi me žena pozvala u 8 uveče i rekla da beba mora u Beograd jer su posle 8 časova od porođaja uočili da dete teže diše i snimanjem videli da ima polodove vode u plućima i hitno je trasnportovali u Tiršovu", navodi.

U razgovoru za Telegraf kroz suze ističe i da prstom nije upro ni u koga, ali da su svi krivi, te da mu niko ne može reći da satima nisu primetili da dete otežano diše.

Kako je naveo, beba je u Tiršovu stigla u 11 časova, pod sumnjom na postojanje "aspiracije mekonijuma".

"Laičkim rečnikom, dete koje bilo živo i zdravo za vreme trudnoće, nisu videli da se napilo plodove vode. S obzirom da je dete stiglo tako kasno, naša ćerkica je preminula", podelio je tužnu vest.

On je dodao i da će tužiti šabačku bolnicu nakon nalaza obdukcije.

"Mi samo želimo da više nijedan roditelj ne mora da saopšti ženi ono što sam ja morao svojoj ženi juče! Podnećemo tužbu za 3 meseca kada stigne nalaz sa obdukcije podneti privatnu tužbu da se ovo više nijednom Šapčaninu ne dogodi", napisao je otac.

Objava je samo sa Fejsbuka za manje od 24 sata podeljena više od 2.000 puta, sa više od 250 komentara podrške.

Povodom slučaja obratili smo se OB Šabac, UDK "Tiršova" i Ministarstvu zdravlja. Iz Tiršove saznajemo da, uprkos onome što je napisano na društvenim mrežama i moguće loše interpretirano, Tiršova neće pokretati nikakvu tužbu. Iz preostale dve institucije još uvek nismo dobili odgovor.

Video: Bolne reči majke koja je snimljena kako baca bebu u kontejner: Dečko me je ostavio samu u bedi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    14. januar 2023 | 16:39

    Užasno mi je žao ove žene i ovih ljudi!!! Ovo mene ne čudi. Biće još gore. Država zapošljava prekvalifikante da rade kao sestre. Posao sestre je da prati stanje pacijenta i da o tome obaveštava lekara. Šta zna neko ko je za pola godine-godinu dana uzeo vanredno diplomu sestre, a prethodno je uglavnom bio fizioterapeut, trgovac, ekonomski tehničar, gimnazijalac, frizer. Čistačice zaposlene u bolnicama urade prekvalifikaciju i eto, sestre! To sve država Srbija dozvoljava. Eto, ko učestvuje u vašem lečenju. A, ja, sa pet godina staža, višom školom sedim na Birou. Nisam jedina.

  • Jovana

    14. januar 2023 | 18:10

    Puno ime i prezime doktorke,babice i svih odgovornih.Zasto i od koga stitite tu bagru?Ovo ne sme proci ovako,krivci moraju odgovarati.

  • Ana

    14. januar 2023 | 16:42

    Sabacka bolnica= nestrucnost, neznanje, bahatost, bezobrazluk, jaf i cemer. Strasno....jadni ljudi, jadno dete....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA