Vatrogasci-spasioci i "Srbijavode" u niskom startu: Najavljene obilne padavine, oči uprte u Lim i Ibar

Održan sastanak u cilju preduzimanja pravovremenih preventivnih mera

  • 0
PRIJEPOLJE LIM PORAST nevreme poplava poplave Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i Javnog vodovodnog preduzeća "Srbijavode" sastali su se danas da bi dogovorili preduzimanje pravovremenih preventivnih mera i podigli nivo zaštite na najviši nivo, a nakon najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda o obilnim padavinama koje će od sutra zahvatiti područje jugozapadne i južne Srbije.

RHMZ je najavio da se zbog obilnih padavina od 18. do 21. januara očekuje porast vodostaja na Limu kod Prijepolja i na Ibru kod Raške.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, na čelu sa pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova i načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i direktorom JVP Srbijavode Goranom Puzovićem, u narednim danima pratiće razvoj situacije na područjima gde su evidentirana kritična mesta i područjima gde su u toku sanacioni radovi i u kontaktu su sa štabovima lokalnih samouprava.

Po potrebi će biti angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se sprečile poplave i zaštitili stanovništvo i njihova imovina.

Video: Voda preti da uđe u kuće, vodostaj raste: Ponovo se izlio Lim kod Prijepolja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA