≫ 

Još traje hitan vanredni nadzor u bolnici u Šapcu: Roditelji spremaju tužbu

Dejan Jevremović, otac preminule bebe, rekao je za Telegraf.rs reagujući na saopštenje bolnice da njegova supruga nije ni videla bebu a kamoli je podojila s obzirom na to da su oni saopštili da je prilikom podoja uočeno da novorođenče ima problem sa disanjem

  • 0
Šabac bolnica par izgubio bebu Foto-montaža: D. G, Facebook/Dejan Krća Jevremovic

Inspekcija Ministarstva zdravlja još uvek vrši nadzor u bolnici u Šapcu a povodom smrti bebe Dejana (29) i Jovane (27) Jevremović , posle porođaja u porodilištu te zdravstvene ustanove, saznaje Telegraf.rs. 

Ministarstvo je, da podsetimo, naložilo hitan vanredni nadzor u Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević", koji je počeo u ponedeljak, 16. januara a u sklopu njega radi se i spoljni stručni nadzor, nakon čega će biti sačinjen zapisnik.

Jovana Jevremovič je rodila devojčicu u šabačkom porodilištu, 10. januara. Nakon porođaja dete je upućeno na Dečju univerzitetsku kliniku Tiršova, gde je nedugo potom izgubilo borbu za život.

Kako je objasnio otac Dejan, devojčica se "nagutala plodove vode", a lekari iz Beograda nisu uspeli da je spasu.

U subotu, 14. januara ovim povodom se oglasila i šabačka bolnica koja je u saopštenju navela da je beba odmah po rođenju zaplakala, da je dobila visoku ocenu 9 a da je 8 sati kasnije, prilikom podoja uočeno da novorođenče ima problem sa disanjem.

- Hitno je pozvan pedijatar koji donosi odluku da dete bude prebačeno na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gde bi se uradile dodatne pretrage. Dete je sanitetom otpremlјeno na dečiju kliniku, gde tokom noći dolazi do pogoršanja stanja, potom i smrti novorođenčeta. Naložena je obdukcija nakon koje će se znati tačan uzrok smrti deteta . navodi se između ostalog u saopštenju.

Dejan Jevremović, otac preminule bebe, rekao je za Telegraf.rs reagujući na saopštenje bolnice da njegova supruga nije ni videla bebu a kamoli je podojila.

On je naveo i da će oni tužiti bolnicu, kako se ovakva tragedija ne bi još nekom dogodila.

Video: Otac bebe preminule u Šapcu: Doktorka u Tiršovoj mi je rekla da su joj pluća puna zelene vode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA