Prijepoljci se pripremaju za besanu noć: "Branićemo svaku kuću da ne uđe voda"

Ako je suditi prema najavama nadležnih službi, vrh poplavnog talasa očekuje se tokom noći i u četvrtak

  • 0
Prijepolje, Lim Foto: Alem Rovčanin

Prijepolljci se pripremaju za besanu noć. Ako je suditi prema najavama nadležnih službi, vrh poplavnog talasa očekuje se tokom noći i u četvrtak.

Ekipe Srbijavoda, Sektora za vanredne situacije i Komunalnog preduzeća pune džakove sa peskom i isporučuju na ugrožene lokacije u Brodarevu i Prijepolju, gde će se u narednom periodu postaviti na kritičnim mestima. Prema rečima direktora Srbijavoda Gorana Puzovića tokom noći u Brodarevu će biti podignut i jedan nasip koji bi trebalo da sačuva kuće koje su u priobalnom području od poplava.

- Najteža situacija trenutno je u Brodarevu, međutim sve je još uvek pod kontrolom. Mi preduzimamo sve kako bi zaštitili kuće koje se nalaze blizu reke. Tokom popodneva i večeras radićemo na podizanju nasipa koji će zaštiti kuće u priobalnom području, uporedo se pune i džakovi sa peskom. Branićemo svaku kuću da voda ne uđe – kaže Puzović.

Nakon izlivanja Grabovice situacija u Sjenici je sada pod kontrolom i nema opasnosti od novog izlivanja. Ipak voda se još uvek nije povukla u svoje korito.

- Situacija u Sjenici sada je znatno bolja nego jutros. Ni u drugim delovima Srbije nema opasnosti od izlivanja reka – zaključuje direktor Puzović.

(Telegraf.rs/PP Media)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA