Poznato gde je zbrinuta šestomesečna beba evakuisana pred naletom Lima

Iako se reka povlači u svoje korito, muke i dalje traju

  • 0
Prijepolje, beba Foto: RINA

Borba sa nabujalim Limom na teritoriji opštine Priboj traje već treći dan. Najkritičnija situacija je u mestu Luke, gde je juče 18 osoba evakuisano, među kojima je i šestomesečna beba. Iako se reka povlači u svoje korito, muke i dalje traju. Do smojih kući mogu prići samo čamcima.

- Uspeli smo da sačuvamo ljudske živote, koji su pred naletom bujice bili ugroženi, dok je vode u njihovim domovima ima pola metra. To nam je bio prioritet i evakuisali smo 18 osoba, od koji je 13 njih smešteno u hotel. Šestomesečna beba koja se u trenutku bujice nalazila u svom domu, noć je provela kod svoje rodbine zajedno sa porodicom - kaže za RINU Draganj Ljeljen, član opštinskog veća u Priboju.

Opštinski put koji vodi od Nove Varoši ka Priboju i dalje je pod vodom u mestu Banjski čamac, tuda mogu proći samo terenska vozila.

- Voda je u tom mestu poplavila pet domaćinstava, uglavnom podrumske prostorije. Meštani koriste alternativne pravce kao vezu sa našom opštinom, dodaje Ljeljen.

Zbog visokog vodostaja reke Lim, sinoć je doneta odluka o zabrani korišćenja visećih mostova u ovom gradu.

(Telegrfaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA