Psihijatar o slučaju Volš: Da li se sociopata rađa ili postaje i šta činiti kada ga prepoznamo

Inteligentna, vredna, ljubazna i lojalna, kako je opisuju prijatelji i kolege, majka troje dece imala je nesreću da u svom životnom partneru ne prepozna sociopatu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika NV
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Neven

    21. januar 2023 | 02:31

    Svaki poremecaj licnosti je automatski i granicni poremecaj. Tako da uvek zapazamo 2 do 3 poremecaja s tim da je svaki od tih poremecaja na spektru. Izrazita karakteristika granicnog poremecaja je strah od napustanja. Tu je takodje osecaj fluktuirajuceg identiteta (Ana: "Brajan je takva beba"). Po gestalt psihologiji, to potice iz nestabilnih objektnih relacija u najranijem detinjstvu. Brajan je svakako imao mesavinu poremecaja i/ili karakteristika licnosti mada je sociopatija bila najizrazenija. Narcisoidnost uz granicno sociopatske crte dosla je konflikt s Aninom narcisoidnoscu: majka nikada, ni po koju cenu, nece ostaviti malu decu, cak ni privremeno. Iz transkripta njenog razgovora s majkom dobijamo znacajan uvid u njenu licnost. Mnogi ljudi s Balkana slicni su Ani, prevashodno zbog binarnog vaspitanja koje prevladava na nasim prostorima (blaga majka, kucanica, i strog otac. Ili obratno). Tu se nuzno javlja neka distorzija jer detetova osecanja nisu validirana na adekvatan nacin. Kao rezultat, te zene mogu da reflektuju izuzetnu prijatnost prema spoljasnjem, prema "dobrom" roditelju, dok u porodici prozivljavaju ponovo "strogog" roditelja. Za njih kazemo da su u svojevrsnom "strajku". Kroz taj stalni strajk, oni nesvesno nastoje da isprave svoje suspregnuto detinjstvo i dobiju validaciju za koju su bili uskraceni. Za sociopatskog narcisa Brajana to je bio okidac kojim je resio sve svoje traume. Iz grudi mu je nestala sva napetost i otuda njegov osmeh prilikom hapsenja.

  • NV

    20. januar 2023 | 20:20

    Ma ona je znala sa kim je. Htela je da ga ostavi i odvede decu i zato je ubio. Nema tu velike mudrosti. Usa zakon je uvek na strani majke, ona bi dobila sve

  • Zdravko

    20. januar 2023 | 18:48

    Da li je moguce, da ne pratite dogadjaj a vec tipicne price UDALA SE ZBOG LOVE Ona je imala na kontu NEKOLIKO MILIONA I ODLICAN POSAO ON NIJE IMAO CVONJKA, NANOGICU I PRAKTICNO JE BIO BEBISITER! SVE SVOJOM KRIVICOM DAKLE USPESNA, PAMETNA ZENA A ON DRIPAC I PREVARANT!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA