≫ 

Ove značke možete prodati za 1.000 evra, mnogi u Srbiji ih imaju: Nosili su ih četnički vojnici

Ako vam je deda bio ravnogorac, možete dobro zaraditi na prodaji značke

  • 26
Orden

Foto: Telegraf, Shutterstock

Oglasi na internetu često su preplavljeni ponudama čije cene su neverovatne, pa su tako u većini slučajeva i glavna tema rasprava na društvenim mrežama. Trenutno, najviše se polemiše o previsokim cenama nekretnina, ali ovoga puta, na oglasima je osvanulo nešto potpuno drugačije.

Naime, ordenje može da vam donese pravo bogatstvo, jer ono koje je pripadalo nekadašnjim članovima četničkih pokreta možete da prodate za skoro 1.000 evra.

I danas je kod nas reč "kokarda" najpre asocijacija na pomenuti četnički pokret, jer ju je kao simbol i obeležje najpre kako je i pomenuto nosio Draža Mihajlović, a potom i svi četnički vojnici na svojim kapama.

Kako se može primetiti na pojedinim sajtovima za oglašavanje, ovakvo ordenje vredi od 700 do 900 evra, a prodaju se značke za šubaru ili telo. Sa druge strane, prodavci na internetu nude i zanimljive bedževe koji su prema njihovim rečima retki, te četnička oznaka "Sloboda ili smrt" vredi čak 700 evra!

S obzirom na to da su većinom ponuđači ovakvih predmeta ujedno i kolekcionari, često umesto novca nude i zamenu za neku drugu značku, bedž ili orden iz perioda kraljevine.

Ukoliko je neko od vaših predaka bio član Ravnogorskog pokreta, brzo proverite tavan ili skladište, jer možda s baš tamo krije predmet vredan 1.000 evra.

Video: Francuska ga odlikovala ordenom Legije časti, a Srbija proterala: Sve tajne oca medicine Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA