≫ 

Skijaš Nišlijki slomio ruku na Kopaoniku, ali nakon toga usledio je još gori potez koji je zgrozio sve

U Ski centru „Kopaonik“ potvrđeno nam je da su upoznati sa ovim događajem ali su nas za dalje informacije uputili na JP „Skijališta Srbije“

  • 74
Nišlijka

Foto: Privatna arhiva

Moja supruga je završila u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu zbog preloma ruke a ja u Hitnoj pomoći zbog posledica preživljenog stresa. Čovek koji nam je to priredio nije smatrao za potrebno ni da se izvini.

Otišli smo na Kopaonik da bismo uživali a zimovanje nam se pretvorilo u horor! Ovako govori Nišlija Predrag Stojadinović čija je tridesetdvogodišnja supruga Marina teško povređena juče u ovom zimskom centru kada je, kako Stojadinović tvrdi, udario njemu nepoznati muškarac koji se nakon nesreće udaljio.

Do događaja koji je mogao da se pretvori u tragediju, došlo je oko 11 sati na spoju skijaških staza Gvozdac i Ledenica.

- Skijali smo uz ivicu staze Gvozdac, supruga je bila ispred mene kada je sa desne strane stazom Ledenica na nju punom brzinom naleteo drugi skijaš. Udarac je bio toliko silovit da je Marina napravila tri salta u vazduhu pre nego što je pala. Pritrčao sam joj, pomislio sam da je mrtva, nije davala nikakve znake života. Podigao sam joj levu ruku pa nogu, udovi su joj pali, izbezumio sam se.... Na sreću, ubrzo se osvestila i otvorila oči. Pitao sam je da li može da se pokrene, kazala mi je samo da ima jake bolove. Video sam da joj zglob desne ruke neprirodno visi – opisuje Stojadinović incident.

Na mesto nesreće izašla je Gorska službe, Nišlijka je prebačena u tamošnji Trauma centar a zatim u nišku bolnicu gde je operisana. Ono što kod njenog supruga izaziva revolt je što, kako kaže, što je čovek koji je odgovoran za njeno povređivanje nije zaustavljen.

- Opisao sam ga redarima, kazao sam da ga nađu, ja nisam mogao da ga jurim, pomagao sam ženi. Jedan momak koji se tu zatekao ga je sustigao, razgovarao je sa njim, dao mi je broj telefona i ponudio se da mi bude svedok jer je bio očevidac nesreće – nastavlja suprug povređene Nišlijke.

Predrag kaže da su Marini konstatovane teške povrede zbog kojih je bila neophodna hirurška intervencija.

- Slomljen joj je unutrašnji deo podlaktice, to nije od pada nego od udarca pancericom. Odmah sam otišao u policiju u Brus i prijavio ovaj događaj. Iz Skijališta Srbije su kazali da će skinuti snimke sa nadzornih kamera i predati ih nadležnima. Kivan sam zbog svega što se desilo, mislim da su i redari napravili propust, oni treba da upozoravaju skijaše kako bi se sprečile ovakve nesreće. Ja ću pravdu potražiti na sudu, zahtevaću nadoknadu štete jer smatram da je moja supruga povređena zbog tuđih propusta – saopštio je Stojadinović.

Policijska uprava u Kruševcu saopštila je da im je prijavljeno povređivanje žene iz Niša.

- Informaciju o ovom događaju dobili smo kada je povređena osoba prevezena do zdravstvene ustanove. Obavešteno je nadležno tužilaštvo, radi se na prikupljanju svih činjenica i informacija o okolnostima pod kojima je došlo do ovog događaja – rečeno je u policiji.

U Ski centru „Kopaonik“ potvrđeno nam je da su upoznati sa ovim događajem ali su nas za dalje informacije uputili na JP „Skijališta Srbije“. Na telefon koji smo od njih dobili javio se muškarac koji nas je uputio na portparola ovog javnog preduzeća, ali se ona nije odazvala na više telefonskih poziva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    31. januar 2023 | 13:30

    Na skijalistu u Svajcarskoj ,desio se isti slucaj. Nas covek je nesmotreno naleteo na drugog skijasa ( zenska osoba) Savetovano mu je da ne bezi ,da je sve pokriveno kamerana i da mogu i na granici da ga zaustave.Po uvidjaju su ga obavestili da ce kaznu dobiti na kucnu adresu. Inace na skijalistu vaze pravila skoro kao u saobracaju,samim tim se i odgovara za nanosenje povreda.

  • Marija

    31. januar 2023 | 14:35

    Ništa čudno za današnje vreme,NAŽALOST,većina je izgubila empatiju i ljudskost u sebi. Brz oporavak ženi.

  • Tamara

    31. januar 2023 | 18:09

    Rugate se mužu koji hoće da naplati štetu.Zašto da ne naplati!? Ne beru svi pare sa grane i ne znači da samo prebogati skijaju. Žena će biti na bolovanju,lečiće se,možda plaćati terapuje,ići u banju,a treba i da živi sa umanjenom platom. Zašto maliciozno razmišljate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA