• 2
 ≫ 

Ministar Vučević obišao Gardu Vojske Srbije: Zadivljen istorijom koju baštini ova elitna jedinica

 ≫ 

Ministru odbrane, tom prilikom, prikazana su borbena vozila, automobili i motocikli iz voznog parka 25. bataljona vojne policije

 • 2
Miloš Vučević obišao je Gardu Garda Vojske Srbije u kasarni Dedinje

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni "Dedinje".

Obilasku je prisustvovao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, a o nameni, zadacima i tradiciji ove jedinice ministra Vučevića informisao je komandant Garde brigadni general Nikola Dejanović, saopštila je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Tokom današnjeg obilaska, Vučević razgovarao je sa pripadnicima Garde o zadacima koje obavljaju, kao i o životu i radu u toj elitnoj jedinici Vojske Srbije i tom prilikom uverio se u njihovu motivisanost i osposobljenost za izvršavanje svih dodeljenih zadataka, među kojima su i obezbeđenje vitalnih objekata sistema odbrane i davanje vojnih počasti najvišim stranim, domaćim i vojnim zvaničnicima.

Ministru odbrane, tom prilikom, prikazana su borbena vozila, automobili i motocikli iz voznog parka 25. bataljona vojne policije, predstavljen je i Reprezentativni orkestar Garde, dok su pripadnici Gardijskog bataljona prikazali uvežbavanje izvršenja počasne artiljerijske paljbe.

Takođe, tokom današnje posete pripadnici Garde informisali su ministra odbrane o stanju infrastrukture u kasarni u kojoj je razmeštena ova jedinica.

Na kraju današnjeg obilaska, ministar Vučević obišao je Spomen sobu Garde Vojske Srbije, gde se upisao u spomen knjigu, naglasivši da je zadivljen istorijom koju baštini ova elitna jedinica Vojske Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • VV

  1. februar 2023 | 13:53

  Služio sam u toj kasarni, ali Slobinu vojsku, ne JNA. Onda je to bila VP 4795 kroz nešto, tu su "Kobre" vežbale, bili su napaljeni na vojsku k'o mali majmuni. Hrana je bila dobra, duplo sledovanje smo dobijali jer smo kao neka elita bili, crvene beretke i uniforma M-93 bato moj. Tu sam u prekomandu iz Niš došao, a u Niš svaki dan kuvani prazan kupus, ali sam imao priliku da vidim tad pevaljku u usponu Maju Nikolić, tata joj je tada tamo pukovnik bio pa su joj u kasarnama prvi nastupi bili. U kasarni na Dedinju sam Čobija video, a Dobrila Erić i Zoran Lilić su nas redovno gnjavili. Tu blizu je i ona šuma poznata iz medija, mislim da je krajnje vreme da se ubistva tih vojnika konačno reše, ne razumem kako imaju obraza da bez rešavanja tog slučaja pozivaju decu u vojsku. Ova kasarna je bila za primer do Titove smrti, a nakon toga više nije ni bilo nekog smisla u tom formatu da postoji. I takve svečane uniforme su prevaziđene čak i u Rusiji, ako nemamo neku tradicionalnu uniformu onda ili da je izmislimo ili Gardu da ukinemo.

  2
  3

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok