Neki poslanici opozicije divljački napali predsednika, on poručio: "Između Vučića i Srbije izabraću Srbiju"

U kritičnom i važnom trenutku za zemlju, oni su predsedniku, između ostalih pogrdnih povika, vikali "izdajniče", "prodao si Kosovo"....

  • 24
Skupština Foto: Printskrin/RTS

Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ulazio u Skupštinu, da predstavi okosnicu naše buduće politike i plan za najvažnija pitanja zemlje, deo opozicije izveo je neviđenu predstavu koja se graniči sa skandalom.

U kritičnom i važnom trenutku za zemlju, oni su predsedniku, između ostalih pogrdnih povika, vikali "izdajniče", "prodao si Kosovo"....

Čak su u jednom trenutku fizički krenuli prema njemu, izazvavši incident kakav dugo nije viđen u Srbiji. 

Kako saznaje Telegraf, postoje indicije da su neki poslanici instruirani od strane ruskih obaveštajnih struktura da naprave ovakav incident. 

S druge strane, većina ga je pozdravila dugim aplauzom i ovacijama, kao jedinog predsednika u istoriji Srbije koji je došao na raspravu o Kosmetu u Skupštini.

"Za mene je Ustav Srbije Sveto pismo, ja znam šta mi je činiti! Između Vučića na vlasti i Srbije, izabraću Srbiju", poručio je predsednik Aleksandar Vučić sa skupštinske govornice odakle je danas poslanicima predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

U toku svog izlaganja izneo je i okosnicu naše buduće politike u 10 tačaka, te podsetio da će se i danas boriti za Srbiju kao i u proteklih 11 godina. Naglasio je da ne sme da otkrije francusko-nemački plan, ali da će izneti ono najgore što sledi za Srbiju i da ništa neće sakriti. Izneo je tri stvari kojima nas uslovljavaju ali i ponovio da ništa nije potpisao, čak ni paraf stavio.

Opoziciji je poručio: "ja se ne krijem, ne fušerišem, vrlo sam marljiv pogotovo kad je reč o Kosovu: Odgovor predsednika opoziciji."

"Ozbiljnost u pristupu je nešto što se podrazumeva, ne menjaju decibeli i to što će neko da viče značaj i sadržaj izgovorenih reči, već suština onoga što je neko kazao. Imam poruku za Bošnjake ali i druge, moramo zajedno da sačuvamo Srbiju i mir, da zemlja ide napred, ukoliko je moguće. Turci su nas zvanično samo dva puta pobedili, sve ostalo su bile bitke naših velikaša koji su cepali Srbiju. Želimo i nastavićemo da radimo dalje u budućnosti, nemam problem za sve koje žele da vide plan, ja sam rekao gde su problemi, ima i dobrih stvari koje nisam pominjao, možete da dođete da vidite. Ja ne smem da ga objavim, kad mi budu rekli da smem, ja hoću."

„Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo“

Deo poslanika skandirao je „Ne damo Kosovo“, na šta im je predsednik Srbije odgovorio „Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo“. Dodao je i da ste "vi dali nezavisnost Kosovu 2008."- Za razliku od vas koji ste ga dali, ja ga ne dam - rekao je predsednik upitavši Ćutu Jovanovića zašto "uništava klupe a ovamo se predstavlja kao neki fini čovek, a lupa nogama i rukama u klupe".

- Kaže Boško Obradović 27 zemalja povuklo priznanje, pa naravno da je povuklo kad sam ja vodio akciju - kazao je predsednik i dodao: Vama je poslovnik srce Srbije, a ne Kosovo, u tome je suštinska razlika između nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jug

    2. februar 2023 | 19:13

    Sastali se zbog KiM a glavna tema bili napadi na predsednika. Kako ih nije sramota.

  • лењин

    2. februar 2023 | 21:48

    Тако је госпон Преседниче затвори све душмане Слобода Народу како нанебу тако и на земљи Србији све са Космет

  • Če

    2. februar 2023 | 16:55

    Opozicijo sram vas bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA