≫ 

Ima snega, ali od vetra sve "ljulja": Na Kopaoniku danas ne rade ski instalacije

Udari vetra danas će dostizati 20 m/s (preko 70 km/h)

  • 0
Kopaonik, sneg, vejavica, skijanje Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Zbog veoma jakog vetra koji duva na Kopaoniku, većina ski instalacija danas neće biti u funkciji, navode Skijališta Srbije na Instagram nalogu. Kako je rekao rukovodilac Ski centra "Kopaonik" Darko Jovanović za RTS, zbog vremenskih uslova ne radi gondola, a odloženo je i otvaranje najduže staze "Bela reka".

- Kad vetar pređe granicu od 6 kilometara na sat, gondola ne radi. To se danas desilo - rekao je Jovanović i naveo da je situacija danas bolja nego juče.

Prema njegovim rečima, trenutno je 2.500 skijaša koji i skijaju.

Kako upozoravaju meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u planinskim predelima se do kraja dana i sutra očekuje snežna mećava.

Nove padavine će biti slabijeg intenziteta u odnosu na prethodnih 36 sati pa se očekuje manje novog snega, ali će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose.

Udari vetra danas će dostizati 20 m/s (preko 70 km/h), a sutra ujutro i pre podne 15 m/s (oko 55 km/h). Postepeno slabljenje vetra i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se sutra posle podne i uveče.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ski Resorts Of Serbia (@skijalistasrbije)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA