• 0

Crna Trava zavejana, smetovi i do dva metra, neprohodni putevi kod Golije: Deo Srbije okovan snegom

Putni pravci ka Kopaoniku su prohodni

  • 0
Golija, mećava, snežni pokrivač, sneg,

Foto: RINA

Zavejane puteve u višim predelima Srbije putari su očistili tamo gde ih mećava u tome nije sprečila. Potpuno je zavejana Crna Trava, a jak vetar pravi smetove i do dva metra. Putni pravci ka Kopaoniku su prohodni. Trenutno nema ugroženih građana, a neprestano se čiste putevi prvog i drugog prioriteta, poručuje načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, prenosi RTS.

Čaušić: Situacija više nije kritična, oprez na putevima

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić kaže da situacija trenutno nije kritična, da trenutno nema evakuacija stanovništva, kao i da su u stalnoj komunikaciji sa lokalnim šabovima, kako bi mogli da priskoče u pomoć.

Napominje da se čiste putevi prvog i drugog prioriteta, a putnicima preporučuje oprez.

"U ovom momentu preporučujemo oprez, korišćenje zimske opreme, toplu garderobu i hranu kada se kreće ka planinskim predelima", rekao je Čaušić i dodao da na putu može biti poledice.

Trenutno struju nema 1.776 potrošača, ali situacija se menja iz minuta u minut, rekao je Čaušić.

Ivanjica, čiste se putevi kako bi deca mogla u školu, a pacijenti na dijalizuU Ivanjici i planinskim selima danas svi imaju struju, a nema ugroženih domaćinstava, javlja dopisnica RTS-a.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da čiste puteve prema prioritetima, kako bi deca mogla u školu, a pacijenti na dijalizu.

Jedini neprohodni put je Preko Brdo - Odvraćenica.

Ivanjica, čiste se putevi kako bi deca mogla u školu, a pacijenti na dijalizu

U Ivanjici i planinskim selima danas svi imaju struju, a nema ugroženih domaćinstava, javlja dopisnica RTS-a.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da čiste puteve prema prioritetima, kako bi deca mogla u školu, a pacijenti na dijalizu.

Jedini neprohodni put je Preko Brdo - Odvraćenica.

I dalje zavejani putni pravci Raška-Golija i Novi Pazar-Raška

Sead Delimeđac, rukovodilac mehanizacije preduzeća "Novi Pazar put", rekao je za RTS da su trenutno zavejana dva putna pravca Raška-Golija i Novi Pazar-Raška.

Očekuje da će i oni danas, najkasnije do 12 sati, biti probijeni.

"Danas je treći stepen zimskog angažovanja, imamo angažovana 22 kamiona sa snežnim plugovima i posipačima, a na terenu imamo dve specijalne mašine za čišćenje snega", rekao je Delimeđac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok