≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nišlijki slomio ruku na Kopaoniku, pa pobegao: Sad ga je stigla kazna, da li je ovo pravda?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako saznajemo, Rumun nije sporio da je izvršio krivično delo koje mu se stavljalo na teret

  • 3
marina stojadinović Foto: privatna arhiva

Rumunski državljanin K.P. (28) osuđen je na na uslovnu kaznu zatvora zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti iz nehata jer je 30. januara na skijanju na Kopaoniku teško povredio tridesetdvogodišnju Nišlijku Marinu Stojadinović. On je nakon incidenta pokušao da napusti Srbiju ali je zaustavljen na graničnom prelazu i priveden u policiju a odatle u tužilaštvo pa u Osnovni sud u Brus gde mu je suđeno.

- Okrivljenom je izrečena kazna zatvora od osam meseci uslovno na godinu dana. Oštećena se pridružila krivičnom gonjenju ali nije istakla imovinskopravni zahtev pa je okrivljenom naloženo da u roku od 24 sata napusti Srbiju - saopštila je sudija Svetlana Radojković, portparol Osnovnog suda u Brusu.

Kako saznajemo, Rumun nije sporio da je izvršio krivično delo koje mu se stavljalo na teret i odmah nakon suđenja otišao je iz Srbije

Predrag Stojadinović, suprug povređene Nišlijke ranije je kazao je drago što je osoba koja mu je povredila ženu identifikovana.

- Pohvalio bih reakciju organa gonjenja što su tako brzo reagovali i otkrili čoveka odgovornog za ovaj incident. Zahvalio bih se i pripadnicima Gorske službe koji su nam pomogli da moja žena što pre dobije zdravstvenu pomoć. Ona je nakon operacije u niškom Univerzitetskom kliničkom centru puštena na kućno lečenje, nije joj lako, imamo bebu od osam meseci - kazao je Stojadinović.

Do događaja koji je mogao da se pretvori u tragediju, došlo je na spoju skijaških staza Gvozdac i Ledenica.

- Skijali smo uz ivicu staze Gvozdac, supruga je bila ispred mene kada je sa desne strane stazom Ledenica na nju punom brzinom naleteo drugi skijaš. Udarac je bio toliko silovit da je Marina napravila tri salta u vazduhu pre nego što je pala. Pritrčao sam joj, pomislio sam da je mrtva, nije davala nikakve znake života. Podigao sam joj levu ruku pa nogu, udovi su joj pali, izbezumio sam se.... Na sreću, ubrzo se osvestila i otvorila oči. Pitao sam je da li može da se pokrene, kazala mi je samo da ima jake bolove. Video sam da joj zglob desne ruke neprirodno visi – opisao je Predrag incident.

Na mesto nesreće izašla je Gorska službe, Nišlijka je prebačena u tamošnji Trauma centar a zatim u nišku bolnicu gde je operisana. Ono što kod njenog supruga izaziva revolt je što, kako kaže, što je čovek koji je odgovoran za njeno povređivanje nije zaustavljen.

- Opisao sam ga redarima, kazao sam da ga nađu, ja nisam mogao da ga jurim, pomagao sam ženi. Jedan momak koji se tu zatekao ga je sustigao, razgovarao je sa njim, dao mi je broj telefona i ponudio se da mi bude svedok jer je bio očevidac nesreće – pričao je suprug povređene Nišlijke.

Predrag kaže da su Marini konstatovane teške povrede zbog kojih je bila neophodna hirurška intervencija.

- Slomljen joj je unutrašnji deo podlaktice, to nije od pada nego od udarca pancericom. Odmah sam otišao u policiju u Brus i prijavio ovaj događaj - rekao je Predrag nakon nesreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    6. februar 2023 | 15:33

    "uslovno na godinu dana" НИКОМ ништа... А жена ће се опорављати месецима...

  • Srki

    6. februar 2023 | 16:41

    Eto…a sta ste hteli? Giljotinu?! Ipak covek nije pocinio pokusaj ubistva! Zao mi je zene ali ovo je SAMO nezgoda na skijanju.

  • Ljubiša

    6. februar 2023 | 16:09

    Napravila tri salta? Pa što nije dva, možda ne bi bila slomljena podlaktica. Nije samo taj Rumun kriv, ali ajde... svali sve na njega, njihova priča od pre neki dan je bila "malo" drugačija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA