≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ''srpskom Sibiru'' jutros izmereno minus 23: Još jedna ledena noć pred nama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zalaskom sunca temperatura vazduha je ponovo u padu

  • 1
Pešter, sneg, temperatura Foto: Ivan Strahinić

Ledeni dani sada su već uveliko iza nas, ali ne noći i jutra.

U Srbiji je jutros bilo veoma hladno. U prilog veoma niskim temperaturama išlo je i vedro vreme, pa je hlađenje bilo još više izraženo. Minimalne temperature krtale su se od minus 13 stepeni u Vranju do minus 4 u Beogradu. Kao što je uobičajeno tokom zime, na Pešteru je bilo najhladnije, u Sjenici se temperatura spustila na minus 23. Drugo mesto po najnižim temperaturama zauzeo je Kopaonik sa minus 15 stepeni.

Sunčano vreme tokom dana donelo je i zntno više temperature i u većini predela one su prešle u plus, čak se u Sjenici približila nuli. Ledeno je ostalo samo na višim planinama, pa je tako na Kopaoniku mereno samo minus 10 stepeni.

Zalaskom sunca temperatura vazduha je ponovo u padu. Tokom večeri i noći biće vedro, uz temperature u dubokom minusu. Minimalne temperature u petak ujutro biće od minus 12 do minus šest stepeni, na višim planinama niže, a na Pešteru ispod minus 20 stepeni. Ponovo će najhladnije biti na širem području Sjenice, a temperatura bi se mogla spustiti na 24 stepena ispod nule.

Nakon ledenog jutra, petak tokom dana biće topliji, a uz sunčano vreme, maksimalna temperatura biće od četiri do osam stepeni, u Beogradu do šest.

Vikend će doneti prolazno pogoršanje vremena, ali i više temperature, naročito će jutra otopliti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA